Karabuğday Unundan Zeytinli Poğaça

Karabuğday Unundan Zeytinli Poğaça Tarifi

 

  İÇİNDEKİLER

  •  2 Adet yumurta ( 1 tanesinin sarısını ayır)
  •  1/2 Çay bardağı zeytinyağı
  •  1/2 çb. Keçi / inek yoğurdu
  •  1 çb. Maden suyu
  •  5 çb. Çiğ karabuğday unu @tam.tarim
  •  1 çb. Dilimlenmiş zeytin ( tarifde yoktu ben ekledim, şart değil)
  •  3 kibrit kutusu rendelenmiş kaşar peynir
  •  1 Tepelere çay kaşığı karbonat
  •  3 Yemek kaşığı elma sirkesi (doğal)
  •  1 – 1,5 çk. Tuz

 YAPILIŞI

 

  1. 1 yumurta nın sarısını ayırıp, kabın içerisine zeytinyağı, yoğurdu, yumurtayı, maden suyunu tel çırpıcıyla çırpıp üzerine unu ve karbonatı, sirkeyi koyup köpürtün içine arzu ederseniz zeytin ekleyin.
    Farklı unlar kullanıcaksanız un miktarı değişebilir. Ayrıca Yumurtanın büyüklüğü, yoğurdun sulu olması da kıvamı etkileyeceğinden size tavsiyem unu birden boca etmeyin.
  2.  Hamurun kıvamı yumuşak olduğundan, elinizi ıslatarak poğaça şekli verin. Yada eldivenle rahat yapabilirsiniz diye düşünüyorum. Verilen un ölçüsünü yumuşak oldu diye aşmayın sakın, ölçü miktarı tam tutuyor. Daha fazla un eklerseniz de tıkız oluyor benden söylemesi ????
  3.  Tepsiye dizdiğiniz poğaçaların üzerine Ayırdığınız yumurta sarısının içine 2 damla zeytinyağı damlatınki şıkır şıkır parlasınlar, yumurta kokmasınlar.
  4.  Önceden ısıtılmış 160 derecede yaklaşık 30 dk civarı kontrollü pişirin.

    Tarifin sahibi @fitmuhendisce
    Ben sadece ek olarak içine dilimlenmiş zeytin ilave ettim.
    Afiyet, şifa olsun hepimize

Bir yanıt yazın

Main Menu