Mercimekli Karabuğday Pilavı Tarifi

Mercimekli Karabuğday Pilavı Tarifi

 

  İÇİNDEKİLER

  • 1 Su Bardağı haşlanmış mercimek
  • 1 Su Bardağı çiğ karabuğday (yıkanıp suda bekletilmiş)
  • 2,5 Su bardağı kaynar su
  • 1 Çay bardağı soğuk sıkım zeytinyağı
  • 1 Adet kuru soğan

 

 YAPILIŞI

 

  1. Çiğ karabuğday taneleri ve mercimek normal pilav yapılır gibi pişirilip demlenmeye bırakılır.
  2. 1 Adet soğan doğranıp, zeytinyağı ile güzelce kavrulup pişirilir.
  3. Dinlenen pilavımızın üzerine soğanlı karışım gezdirilerek dökülür.

Servise hazır, Afiyet Olsun.

 

Bir yanıt yazın

Main Menu