SAĞLIKLI ZENCEFİLLİ KURABİYE
SAĞLIKLI ZENCEFİLLİ KURABİYE
Çiğ karabuğday unu ve badem unu ile zencefilli kurabiye yapıyoruz
Malzemeler
- 2 sb badem unu
- 2 sb çiğ karabuğday unu
- 1 adet yumurta
- 5 yk tereyağı
- 1 çb elma suyu konsantresi
- 6-7 adet hurma 1 saat suda beklettim
- 1/2 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 çay kaşığı vanilya
- 1 çay kaşığı toz zencefil
- 1/2 çay kaşığı tarçın
- 1/2 çay kaşığı muskat rendesi
Talimatlar
- 1-Öncelikle hurmaları tıkayıp 1 saat suda bekletin. 2-Tereyağı oda sıcaklığına geldikten sonra tüm malzemeleri karıştırıp ele yapışmayacak sert bir hamur yoğurun. 3-Hamuru ikiye bölün ve 2 saat buzdolabında dinlendirin. 4-Hamurun bir parçasıyla çalışırken diğerini buzdolabında tutun. 5-Daha sonra yağlı kağıt üzerinde açıp şekillendirebilirsiniz. 6-175 derece fırında 10-20 dakika boyunca pişirin. Bu üre kurabiyelerin kalınlığına ve fırın gücüne göre değişebilir.7- Rengine göre kontrol edin. Piştiğinde fırından çıkartın.Afiyet olsun 🙂
Notlar
@glutensiznefisler bu güzel tarif için müşterimize teşekkür ederiz 🙂