ÇİĞ KARABUĞDAYLI EKMEK

ÇİĞ KARABUĞDAYLI EKMEK

Ekmeklik çiğ karabuğday unu ile ekmek yapıyoruz
Pişirme Süresi 1 saat
hamur mayalanması 30 dakika
Kategori Ekmek Tarifleri
Porsiyon 4 kişi

Malzemeler
  

  • 500 gr ekmekli çiğ karabuğday unu
  • 500 ml su
  • 10 gr bal
  • 1 paket glutensiz hamur mayası
  • 10 gr karnıyarık otu tozu
  • 10 gr tuz
  • 30 ml zeytinyağı
  • Dilediğiniz tohumlar ayçekirdeği, keten tohumu, chia tohumu, susam ve çörek otu ekledim

Talimatlar
 

  • 1-Tüm malzemeler karıştırılır ve ekmeğe şekil verilir
    2-30 dk mayalandırdıktan sonra önceden ısıtılmış fırında alt-üst ayarda ve fanlı olarak 1 saat pişirilir.
    3-Ben fırına vermeden önce üzerine öğütülmüş keten tohumu, chia tohumu ve susam tohumu ekledim.
    Afiyet olsun 🙂

Notlar

 @glutensizanne_guncesi bu güzel tarif için müşterimize teşekkür ederiz 🙂

Bir yanıt yazın