KARABUĞDAY EKMEĞİNİN EN KOLAYI

KARABUĞDAY EKMEĞİNİN EN KOLAYI

Çiğ karabuğday tane ile ekmek yapıyoruz
Hazırlama Süresi 1 saat 30 dakika
Pişirme Süresi 1 saat
çiğ karabuğday tane suda bekletme süresi 1 gün
Kategori Ekmek Tarifleri
Porsiyon 4 kişi

Malzemeler
  

  • 500 gr çiğ karabuğday tane
  • 1 sb ılık su
  • 1/2 paket glutensiz hamur mayası
  • 2 yk zeytinyağı
  • 1 çk tuz

Talimatlar
 

  • 1. AŞAMA:
    1-500 gr karabuğday bir gece önceden 1 kg suda ıslatıyoruz.
    2.AŞAMA
    2-Bir gün sonra karabuğdayımızı süzüp blendera alıyoruz,içine bir su bardağı ılık su ilave edip blenderdan kek kıvamına gelene kadar geçiriyoruz.
    3-Yağlı kağıt serdiğimiz kek kalıbına alıp üzerini bir örtüp yarım saat bekliyoruz.
    4-O arada 1/2 paket kuru mayayı bir bardakta çok az su ve çok az şekerle aktive edip 15 dk kabarmasını bekliyoruz.
    3.AŞAMA
    5-Maya karışımını ,1 çay kaşığı tuzu,2 yemek kaşığı zeytin yağını karabuğday karışımına ekleyip karıştırıyoruz.
    6-Üzerini bir bez ile örtüp 1 saat mayalanmaya bırakıyoruz.
    4.AŞAMA
    7-180 derecede ısınmış fansız fırına kabarmış ekmeğimizi atıp 1 saat pişiriyoruz. Fırının altına yakın koymanızı tavsiye ederim.
    8-Piştikten sonra çıkarıyoruz soğuması için ters çeviriyoruz üzerine bez örtüyoruz ve dinlenmeye bırakıyoruz daha sonra dilimleyip istediğiniz zaman tüketebilirsiniz.
    Afiyet olsun 🙂

Notlar

@umran_risliler bu güzel tarif için müşterimize teşekkür ederiz 🙂

Bir yanıt yazın