ÇİĞ KARABUĞDAYLI EKMEK
ÇİĞ KARABUĞDAYLI EKMEK
Ekmeklik çiğ karabuğday unu ile ekmek yapıyoruz
Malzemeler
- 500 gr ekmekli çiğ karabuğday unu
- 500 ml su
- 10 gr bal
- 1 paket glutensiz hamur mayası
- 10 gr karnıyarık otu tozu
- 10 gr tuz
- 30 ml zeytinyağı
- Dilediğiniz tohumlar ayçekirdeği, keten tohumu, chia tohumu, susam ve çörek otu ekledim
Talimatlar
- 1-Tüm malzemeler karıştırılır ve ekmeğe şekil verilir 2-30 dk mayalandırdıktan sonra önceden ısıtılmış fırında alt-üst ayarda ve fanlı olarak 1 saat pişirilir.3-Ben fırına vermeden önce üzerine öğütülmüş keten tohumu, chia tohumu ve susam tohumu ekledim.Afiyet olsun 🙂
Notlar
@glutensizanne_guncesi bu güzel tarif için müşterimize teşekkür ederiz 🙂