GLUTENSİZ KIŞ BÖREĞİ
GLUTENSİZ KIŞ BÖREĞİ
Çiğ karabuğday unu ve sorgum unu ile kış böreği yapıyoruz
Aletler
- 1 tava
Malzemeler
- 2 adet pırasanın sap kısmız
- 1 adet pancar
- 1 adet havuç
- 3 dal taze soğan
- sotelemek için zeytinyağı
- tuz
- kırmızı toz biber
- zerdeçal
- kimyon
harç için
- 2 adet yumurta
- 2 yk yoğurt
- 3 yk zeytinyağı
- 1 yk çiğ karabuğday unu
- 1 yk sorgum unu
Talimatlar
- 1-Sebzeleri rendeleyelim. 2-Zeytinyağı ile biraz yumuşayana kadar soteleyelim ve soğumaya bırakalım.3-Harç için malzemeleri çırpıyoruz.4-soğuyan sebzeler ile birleştirip, yağlı kağıt serili fırın kabımıza alıyoruz.5-Önceden 180° ayarda ısıtılmış fırında alt-üst ayarda ve fanlı olarak pişiriyoruz Afiyet olsun 🙂
Notlar
@glutensizanne_guncesi bu güzel tarif için müşterimize teşekkür ederiz 🙂