GLUTENSİZ KIŞ BÖREĞİ

GLUTENSİZ KIŞ BÖREĞİ

Çiğ karabuğday unu ve sorgum unu ile kış böreği yapıyoruz
Hazırlama Süresi 30 dakika
Kategori simit-poğaça tarifleri
Porsiyon 4 kişi

Aletler

  • 1 tava

Malzemeler
  

  • 2 adet pırasanın sap kısmız
  • 1 adet pancar
  • 1 adet havuç
  • 3 dal taze soğan
  • sotelemek için zeytinyağı
  • tuz
  • kırmızı toz biber
  • zerdeçal
  • kimyon

harç için

  • 2 adet yumurta
  • 2 yk yoğurt
  • 3 yk zeytinyağı
  • 1 yk çiğ karabuğday unu
  • 1 yk sorgum unu

Talimatlar
 

  • 1-Sebzeleri rendeleyelim.
    2-Zeytinyağı ile biraz yumuşayana kadar soteleyelim ve soğumaya bırakalım.
    3-Harç için malzemeleri çırpıyoruz.
    4-soğuyan sebzeler ile birleştirip, yağlı kağıt serili fırın kabımıza alıyoruz.
    5-Önceden 180° ayarda ısıtılmış fırında alt-üst ayarda ve fanlı olarak pişiriyoruz
    Afiyet olsun 🙂

Notlar

@glutensizanne_guncesi bu güzel tarif için müşterimize teşekkür ederiz 🙂

Bir yanıt yazın