Glutensiz Köy Ekmeği
Glutensiz Köy Ekmeği
Sorgum unu ile köy ekmeği yapıyoruz
Malzemeler
- 200 gr sorgum unu
- 100 gr tef unu
- 25 gr esmer pirinç unu
- 25 gr psyllium
- 20 gr dut kurusu
- 1 paket glutensiz hamur mayası
- 1 tk tuz
- 30 gr zeytinyağı
- 2 yk sirke
- 500 ml su
Talimatlar
- 1-Su,sirke, zeytinyağı ve mayayı karıştırıp kenara alınır (ekstra şeker eklemenize gerek kalmadı çünkü dut kurusu zaten mayayı besliyor) 2- Kuru malzemeleri hazırlayıp sıvı karışıma ekleyin. 3-1 saat mayalandıktan sonra, elinizle toparlayıp sadeyağ ve mısır unu ile kapladığım ekmek kalıbına alın. 4-Kalıpta yarım saat daha mayalanmaya bırakın5- Ekmeğin üzerini spreyle hafifçe ıslatıp un serpin.6- Önceden ısıttığınız 220°C fırında 30 dakika, sonra ısıyı 200°C’ye düşürüp 30 dakika daha pişirin. 7-En az 2-3 saat tel üzerinde soğutup dilimleyerek yiyebilirsiniz.Afiyet olsun 🙂
Notlar
@glutensiz.keto.yidebil bu güzel tarif için müşterimize teşekkür ederiz 🙂