Glutensiz Köy Ekmeği

Glutensiz Köy Ekmeği

Sorgum unu ile köy ekmeği yapıyoruz
Pişirme Süresi 1 saat
hamur mayalanması 1 saat 30 dakika
Kategori Ekmek Tarifleri
Porsiyon 4 kişi

Malzemeler
  

  • 200 gr sorgum unu
  • 100 gr tef unu
  • 25 gr esmer pirinç unu
  • 25 gr psyllium
  • 20 gr dut kurusu
  • 1 paket glutensiz hamur mayası
  • 1 tk tuz
  • 30 gr zeytinyağı
  • 2 yk sirke
  • 500 ml su

Talimatlar
 

  • 1-Su,sirke, zeytinyağı ve mayayı karıştırıp kenara alınır (ekstra şeker eklemenize gerek kalmadı çünkü dut kurusu zaten mayayı besliyor)
    2- Kuru malzemeleri hazırlayıp sıvı karışıma ekleyin.
    3-1 saat mayalandıktan sonra, elinizle toparlayıp sadeyağ ve mısır unu ile kapladığım ekmek kalıbına alın.
    4-Kalıpta yarım saat daha mayalanmaya bırakın
    5- Ekmeğin üzerini spreyle hafifçe ıslatıp un serpin.
    6- Önceden ısıttığınız 220°C fırında 30 dakika, sonra ısıyı 200°C’ye düşürüp 30 dakika daha pişirin.
    7-En az 2-3 saat tel üzerinde soğutup dilimleyerek yiyebilirsiniz.
    Afiyet olsun 🙂

Notlar

@glutensiz.keto.yidebil bu güzel tarif için müşterimize teşekkür ederiz 🙂

Bir yanıt yazın