KARABUĞDAY EKMEĞİNİN EN KOLAYI
KARABUĞDAY EKMEĞİNİN EN KOLAYI
Çiğ karabuğday tane ile ekmek yapıyoruz
Malzemeler
- 500 gr çiğ karabuğday tane
- 1 sb ılık su
- 1/2 paket glutensiz hamur mayası
- 2 yk zeytinyağı
- 1 çk tuz
Talimatlar
- 1. AŞAMA:1-500 gr karabuğday bir gece önceden 1 kg suda ıslatıyoruz.2.AŞAMA2-Bir gün sonra karabuğdayımızı süzüp blendera alıyoruz,içine bir su bardağı ılık su ilave edip blenderdan kek kıvamına gelene kadar geçiriyoruz.3-Yağlı kağıt serdiğimiz kek kalıbına alıp üzerini bir örtüp yarım saat bekliyoruz.4-O arada 1/2 paket kuru mayayı bir bardakta çok az su ve çok az şekerle aktive edip 15 dk kabarmasını bekliyoruz. 3.AŞAMA5-Maya karışımını ,1 çay kaşığı tuzu,2 yemek kaşığı zeytin yağını karabuğday karışımına ekleyip karıştırıyoruz.6-Üzerini bir bez ile örtüp 1 saat mayalanmaya bırakıyoruz.4.AŞAMA7-180 derecede ısınmış fansız fırına kabarmış ekmeğimizi atıp 1 saat pişiriyoruz. Fırının altına yakın koymanızı tavsiye ederim.8-Piştikten sonra çıkarıyoruz soğuması için ters çeviriyoruz üzerine bez örtüyoruz ve dinlenmeye bırakıyoruz daha sonra dilimleyip istediğiniz zaman tüketebilirsiniz.Afiyet olsun 🙂
Notlar
@umran_risliler bu güzel tarif için müşterimize teşekkür ederiz 🙂