KARABUĞDAY(GREÇKA) KISIRI 🌿
KARABUĞDAY(GREÇKA) KISIRI 🌿
Çiğ karabuğday tane ile kısır yapıyoruz
Aletler
- 1 tencere
Malzemeler
- 1 sb çiğ karabuğday tane
- 2-3 yk zeytinyağı
- soğan
- sarımsak
- mor lahana
- salatalık
- biber
- maydaboz
Sos
- üzüm sirkesi
- limin suyu
- zeytinyağı
- nane
- kekik
- karabiber
- nar ekşisi
Talimatlar
- 1-Önceden birkaç saat suda beklettiğimiz bir su bardağı karabuğdayı bol suyla 10-15dakika haşlayıp süzüyoruz. (Süzdüğünüz suyu israf etmeyin; çorbalarda, ekmek mayalamada ya da yemeklerinizde kullanabilirsiniz!) 2-Haşlanmış karabuğdayı bir kaba alıp, üzerine 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı ekleyip karıştırıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz. 3-Arada bir karıştırarak yapışmasını önleyebilirsiniz.4-Bu sırada, uygun miktarda soğan ve sarımsak püresi ile kapya biberi zeytinyağında hafifçe soteliyoruz. Üzerine 3 kaşık domates püresi ekleyip tüm malzemeleri pişiriyoruz ve karabuğdaya ekliyoruz.5-Ayrı bir kapta nar ekşisi, üzüm sirkesi,zeytinyağı, limon suyu, nane, kekik ve karabiberi iyice çırparak sosumuzu hazırlıyoruz.Bu sosu da karabuğday karışımına ilave ediyoruz.6-Yeşillikler tamamen sizin tercihiniz, ben mor lahana, biber, maydanoz ve salatalık ekledim. 7-Tüm malzemeleri güzelce karıştırdıktan sonra üzerine kırık fındık ekleyerek kısırımı tamamladım. Afiyet olsun 🙂
Notlar
@glutensiz.keto.yidebil bu güzel tarif için müşterimize teşekkür ederiz 🙂