KARABUĞDAY(GREÇKA) KISIRI 🌿

KARABUĞDAY(GREÇKA) KISIRI 🌿

Çiğ karabuğday tane ile kısır yapıyoruz
Pişirme Süresi 15 dakika
çiğ karabuğday tane suda bekletme 2 saat
Kategori salata tarifleri
Porsiyon 4 kişi

Aletler

  • 1 tencere

Malzemeler
  

  • 1 sb çiğ karabuğday tane
  • 2-3 yk zeytinyağı
  • soğan
  • sarımsak
  • mor lahana
  • salatalık
  • biber
  • maydaboz

Sos

  • üzüm sirkesi
  • limin suyu
  • zeytinyağı
  • nane
  • kekik
  • karabiber
  • nar ekşisi

Talimatlar
 

  • 1-Önceden birkaç saat suda beklettiğimiz bir su bardağı karabuğdayı bol suyla 10-15dakika haşlayıp süzüyoruz. (Süzdüğünüz suyu israf etmeyin; çorbalarda, ekmek mayalamada ya da yemeklerinizde kullanabilirsiniz!)
    2-Haşlanmış karabuğdayı bir kaba alıp, üzerine 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı ekleyip karıştırıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
    3-Arada bir karıştırarak yapışmasını önleyebilirsiniz.
    4-Bu sırada, uygun miktarda soğan ve sarımsak püresi ile kapya biberi zeytinyağında hafifçe soteliyoruz. Üzerine 3 kaşık domates püresi ekleyip tüm malzemeleri pişiriyoruz ve karabuğdaya ekliyoruz.
    5-Ayrı bir kapta nar ekşisi, üzüm sirkesi,zeytinyağı, limon suyu, nane, kekik ve karabiberi iyice çırparak sosumuzu hazırlıyoruz.Bu sosu da karabuğday karışımına ilave ediyoruz.
    6-Yeşillikler tamamen sizin tercihiniz, ben mor lahana, biber, maydanoz ve salatalık ekledim.
    7-Tüm malzemeleri güzelce karıştırdıktan sonra üzerine kırık fındık ekleyerek kısırımı tamamladım.
    Afiyet olsun 🙂

Notlar

@glutensiz.keto.yidebil  bu güzel tarif için müşterimize teşekkür ederiz 🙂

Bir yanıt yazın