Kepekli Çiğ Karabuğday Unu ile Lavaş
Kepekli Çiğ Karabuğday Unu ile Lavaş
Kepekli çiğ karabuğday unu ile lavaş yapıyoruz
Aletler
- 1 tava
Malzemeler
- 250 gr kepekli çiğ karabuğday unu
- 30 gr psyllium
- tuz
- ılık su
Talimatlar
- 1- Kuru malzemeleri mutfak robotuna alıp karıştırın.2-Yavaş yavaş ılık su ekleyerek hamuru toparlayın.3-Tezgahı hafif unlayıp hamuru eşit parçalara bölün.4-Her bir parçayı üstünü örtüp açana kadar dinlendirin.5-Hamuru istediğiniz inceliğe gelene kadar açın ve kapak yardımıyla şekil verin.6-Orta ateşte her iki tarafını pişirin.7-Pişen lavaşları bezle sarıp, ılıdıktan sonra kapalı bir kapta muhafaza edin. 1 hafta 10 güne kadar taze kalır.Not: Açık bırakmayın, yoksa hemen kurur! Afiyet olsun 🙂
Notlar
@glutensiz.keto.yidebil bu güzel tarif için müşterimize teşekkür ederiz 🙂