Kepekli Çiğ Karabuğday Unu ile Lavaş

Kepekli Çiğ Karabuğday Unu ile Lavaş

Kepekli çiğ karabuğday unu ile lavaş yapıyoruz
Kategori krep-pankek tarifleri
Porsiyon 4 kişi

Aletler

  • 1 tava

Malzemeler
  

  • 250 gr kepekli çiğ karabuğday unu
  • 30 gr psyllium
  • tuz
  • ılık su

Talimatlar
 

  • 1- Kuru malzemeleri mutfak robotuna alıp karıştırın.
    2-Yavaş yavaş ılık su ekleyerek hamuru toparlayın.
    3-Tezgahı hafif unlayıp hamuru eşit parçalara bölün.
    4-Her bir parçayı üstünü örtüp açana kadar dinlendirin.
    5-Hamuru istediğiniz inceliğe gelene kadar açın ve kapak yardımıyla şekil verin.
    6-Orta ateşte her iki tarafını pişirin.
    7-Pişen lavaşları bezle sarıp, ılıdıktan sonra kapalı bir kapta muhafaza edin. 1 hafta 10 güne kadar taze kalır.
    Not: Açık bırakmayın, yoksa hemen kurur!
    Afiyet olsun 🙂

Notlar

@glutensiz.keto.yidebil bu güzel tarif için müşterimize teşekkür ederiz 🙂

Bir yanıt yazın