SAĞLIKLI ZENCEFİLLİ KURABİYE

SAĞLIKLI ZENCEFİLLİ KURABİYE

Çiğ karabuğday unu ve badem unu ile zencefilli kurabiye yapıyoruz
Pişirme Süresi 20 dakika
hurmaları suda bekletiyoruz 1 saat
Kategori kurabiye-kraker tarifleri
Porsiyon 4 kişi

Malzemeler
  

  • 2 sb badem unu
  • 2 sb çiğ karabuğday unu
  • 1 adet yumurta
  • 5 yk tereyağı
  • 1 çb elma suyu konsantresi
  • 6-7 adet hurma 1 saat suda beklettim
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı vanilya
  • 1 çay kaşığı toz zencefil
  • 1/2 çay kaşığı tarçın
  • 1/2 çay kaşığı muskat rendesi

Talimatlar
 

  • 1-Öncelikle hurmaları tıkayıp 1 saat suda bekletin.
    2-Tereyağı oda sıcaklığına geldikten sonra tüm malzemeleri karıştırıp ele yapışmayacak sert bir hamur yoğurun.
    3-Hamuru ikiye bölün ve 2 saat buzdolabında dinlendirin.
    4-Hamurun bir parçasıyla çalışırken diğerini buzdolabında tutun.
    5-Daha sonra yağlı kağıt üzerinde açıp şekillendirebilirsiniz.
    6-175 derece fırında 10-20 dakika boyunca pişirin. Bu üre kurabiyelerin kalınlığına ve fırın gücüne göre değişebilir.
    7- Rengine göre kontrol edin. Piştiğinde fırından çıkartın.
    Afiyet olsun 🙂

Notlar

  @glutensiznefisler bu güzel tarif için müşterimize teşekkür ederiz 🙂

Bir yanıt yazın