ŞEFTALİLİ KEK

ŞEFTALİLİ KEK

Sorgum unu ve badem unu ile şeftalili kek yapıyoruz
Hazırlama Süresi 30 dakika
Kategori kek tarifleri
Porsiyon 4 kişi

Malzemeler
  

  • 1 sb sorgum unu
  • 1 sb badem unu
  • 4 adet yumurta
  • 1 sb yoğurt
  • 1/2 sb yağ
  • 1 sb elma suyu konsantresi
  • 1 tk limon tozu 1 adet limon kabuğu rendesi de olur
  • 1 tk karbonat
  • 1 tk hindistan cevizi şekeri
  • 3-4 adet şeftali

Talimatlar
 

  • 1-Yumurtaların sarı ve beyazlarını ayrı karıştırma kaplarına alın.
    2- Beyazlara çay kaşığın ucuyla tuz ekleyip kar beyaz olana kadar mikserle çırpın.
    3-Sarılarına elma suyu konsantresi, zeytinyağı ve yoğurdu ekleyip çırpma teliyle karıştırın.
    4-Sarı katışımı beyazlar 3 seferde ekleyip spatula ile beyazları fazla söndürmeden karıştırın.
    5-Badem ununu karışıma ekleyin, kalan kuru malzemeleri eleyerek karışıma ilave ettikten sonra homojen bir kıvam alana kadar karıştırın.
    6-Şeftalilerin kabuklarını soyup dilimleyin.
    7-26-30 cm çapında yağlı kağıt serilmiş kilitli kek kalıbınıza önce hindistan cevizi şekerini serpiştirin üzerine dilimlediğiniz şeftalileri dizin.
    8-Kek harcını da üzerine döküp harcın iyice havalanması için kalıbı tezgaha bir kaç kez vurun.Baloncuklar çıkınca içindeki havanın boşaldığını anlarsınız.
    9-150 derece ısınmış fanlı fırında kürdan testi yaparak pişirin.
    Afiyet olsun 🙂

Notlar

@tulaycayemek bu güzel tarif için müşterimize teşekkür ederiz 🙂

Bir yanıt yazın