Soğanlı,Kekikli, Biberiyeli Glutensiz Vegan Ekmek
Soğanlı,Kekikli, Biberiyeli Glutensiz Vegan Ekmek
Tam mix bread ile kekilki, biberiyeli, soğanlı ekmek yapıyoruz
Malzemeler
- 4 sb tam mix bread
- 1 tk tuz
- 1 paket glutensiz hamur mayası
- 1 çk şeker
- 1 adet soğan
- 1 tk kekik
- 1 tk biberiye
- 1 fincan zeytinyağı
- alabildiğince ılık su yumuşak hamur kıvamından olmalı yavaş yavaş ekleyin
Talimatlar
- 1-Un,şeker,mayayıkarıştır kontrollü şekilde suyu ekle ve kaşık yardımıyla karıştırın 2-Daha sonra elle 10 dakika yumuşak hamur elde edene kadar yoğurun 3-Mayalanmaya bırakın4-Bir tavaya soğanı, yağı ve tuzu ekle hafifçe kavurun ve soğumaya bırakın.5-1 saat mayalanan hamura soğanı ,kekiği ve biberiyeyi ekle katarak çok az yoğurun6-Pişireceğiniz kaba alın ve üzerini kapatın 7-2 katına çıkıp kabarıncaya kadar mayalanmaya bırakın.8-Önceden ısıtılan 200° fırına ekmeği yerleştirin(ekmeğin üzerini açık pişirecekseniz fırının içerisine bir kapta su koyarak ekmeğin kurumasını önleyebilirsiniz. Eğer üzeri kapalı yapacaksanız kapatacağınız kabın önceden fırında ısıtılmış olması önemli ve fırını kapatmadan 10 dakika önce de alarak ekmeğin üzerine kızarmasını sağlayabilirsiniz)9-Fırını kapattıktan sonra yarım saat fırının içerisinde, içini çekmesini bekleyin daha sonra fırından çıkarın bir beze sararak soğumaya bırakın.Afiyet olsun 🙂
Notlar
@umran_risliler bu güzel tarif için müşterimize teşekkür ederiz 🙂