1-Tüm malzemeleri mutfak robotuna alıyoruz.2-İlkten çekip tadına tuzuna bakıyoruz duruma göre limon suyu, tuz, kimyon ekliyoruz (ben limon suyu ilave ettim) unu da ilave edip tekrar çekiyoruz. 3-Ellerimizi hafifçe yağlayıp toplanıp toplanmadığını kontrol ediyoruz toplanıyorsa ağzını kapatıp birkaç saatliğine buzdolabına kaldırıyoruz. Toplanmıyorsa 1 kaşık daha un ekleyebilirsiniz. 4-Son aşamada dondurma kaşığımızı ve ellerimizi hafifçe yağlayıp yuvarlayarak kızgın yağa bırakıyoruz.5-Kızaran falafellerimizi servis tabağımıza alıyoruz. 6-Yanına; tahin, yoğurt,kimyon, sarımsak, limonsuyu, kırmızı toz biber ile sosunu hazırlayıp ekliyoruz.Not; dilerseniz fırında da yapabilirsiniz ama felafeli falafel yapan derin yağda kızartmaktır. Fırında yapılanı bakla köftesi modunda olacaktır.Afiyet olsun :)
Notlar
@glutensiz.keto.yidebil bu güzel tarif için müşterimize teşekkür ederiz :)