🍞GLUTENSİZ TENCERE EKMEĞİ🍞
Ekmeklik çiğ karabuğday unu ile tencerede ekmek yapıyoruz
Hazırlama Süresi 30 dakika dk
- 150 gr ekmeklik çiğ karabuğday unu diğer glutensiz unlarda olur
- 1 tk kabartma tozu
- 1/2 çb sıvıyağ
- 4 yk yoğurt
- 4 adet yumurta
- kuru domates
- susam
1-Tüm malzemeleri karıştırarak tenceremize döküyoruz, hamurunuzun kıvamı sıvı olursa 1 kaşık daha un koyu olursa yoğurt ekleyebilirsiniz tenceremin boyutu 20 cm dir.2-İlkten kapağı kapalı şekilde orta ateşte kabarıp altı kızarana kadar tutuyoruz düz bir kapak ile çevirip diğer tarafınıda pişiriyoruz. 3-Tencereden alıp soğumaya bırakıyoruz soğuyan ekmeğimizi dilimleyerek istediğimiz her öğüne ekliyoruz. Ununuzu dilerseniz eleyebilir dilerseniz direkt koyabilirsiniz elendiğinde daha kabarık bir yapısı olacaktır.Afiyet olsun :)