Geri Dön

GANAJLI PASTA

Tam mix patisserie ile ganajlı pasta yapıyoruz
Kategori tatlı tarifleri
Porsiyon 4 kişi

Malzemeler
  

Kek

  • 1/2 cup tam mix patisserie
  • 1/4 cup kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çimdik tuz
  • 4 adet yumurta
  • 1/4 cup su
  • 1 çk vanilya özü

Hurmalı Şurup

  • 1/2 cup hurma özü
  • 1/2 cup süt/su

Krema

  • 1/2 cup tam mix patisserie
  • 1/4 cup kakao
  • 1/2 cup hurma özü
  • 3 adet yumurta sarısı
  • 1 cup süt
  • 1 çk vanilya özü
  • 100/120 gr şekersiz bitter çikolata
  • 1/2 cup sıvı krema

Ganaj

  • 1/2 cup sıvı krema
  • 100 gr çikolata
  • kıvamı inceltmek için biraz süt isteğe bağlı

Talimatlar
 

  • 1- Fırını 175°C’de ısıtın. Kek kalıbını yağlayıp tabanına yağlı kağıt serin.
    2-Büyük bir kapta, yumurtaları tuzla birlikte yüksek hızda 5-7 dakika çırpın.
    3-Tam Mix Patisserie un karışımı, kakao,kabartma tozu ve vanilyayı ekleyin, düşük hızda karışana kadar çırpın. Son olarak suyu ekleyip karıştırın.
    4-Hamuru kalıba döküp önceden ısıtılmış fırında 25 dakika pişirin. Soğuyunca keki üç eşit parçaya bölün.
    5-Hurmalı şurup için süt/suyu ve hurma özünü bir tencerede ısıtın.
    6-Kreması için, sıvı krema hariç tüm malzemeleri tencereye alıp pişirin. Yoğunlaşınca ocaktan alıp sıvı kremayı ekleyin ve mikserle pürüzsüz olana kadar çırpın.
    7-Kalıba kekin bir parçasını yerleştirip şurupla ıslatın. Üzerine kremanın yarısını dökün. Diğer katları da aynı şekilde hazırlayın.
    8-Pastayı bir tabağa ters çevirip ganajla kaplayın. (Ganaj için tüm malzemeleri benmari usulü ısıtıp çırpın.)
    Afiyet olsun :)

Notlar

@thavisualarts bu güzel tarif için müşterimize teşekkür ederiz :)