GLUTENSİZ ARTİZAN EKMEK
Tam Tarım
Çiğ karabuğday unu ile artizan ekmek yapıyoruz
Pişirme Süresi 49 dakika dk
- 175 gr çiğ karabuğday unu
- 90 gr tapyoka nişastası
- 100 gr ekşi maya Ekşi maya tarifi sitemizde mevcut
- 280 gr su
- 10 gr karnıyarık otu tozu
- 10 gr hurma suyu
- 10 gr zeytinyağı
- tuz
1-Karnıyarık otu tozunasu ekleyip jelleştirilir. 2-Üzerine yağ, hurma suyuve ekşi maya eklenir. Mikser ile karıştırılır. 3-Un ve tapyoka nişastasıayrı bir kasede karıştırılıp eklenir. Mikser ile hamur hazırlanır. 4- Şekil verilir.Mayalama sepetine alınır. İki katına gelene kadar mayalandırılır. 5-Mayalanan hamur yağlıkağıt serilmiş fırın tepsisine alınır üzeri unlanır kesik atılır. 6-175°'de fansız 30 dkdaha sonra 200°'de 20 dk fanlı pişirelir.Mutlaka soğuyunca dilimleyin.Afiyet olsun :)