GLUTENSİZ KARABUĞDAY EKMEĞİ
Ekmeklik çiğ karabuğday unu ile karabuğday ekmeği yapıyoruz
Pişirme Süresi 1 saat sa
hamur mayalandırma 1 saat sa
- 500 gr ekmeklik un
- 500 ml ılık su
- 1 paket glutensiz maya
- 10 gr dut kurusu
- 10 gr psyllium (karnıyarık otu tozu)
- 30 ml zeytinyağı
- 10 gr tuz
- 1 avuç iri kıyılmış ceviz içi isteğe bağlı
- 1/2 çb ayçekirdeği isteğe bağlı
- 1/2 çb kabak çekirdeği isteğe bağlı
1-Kuru malzemeleri eleyerek bir kaba alın harmanlayın.2-Karıştırma kabına suyu ve zeytinyağı koyun mayayı ilave edip karıştırın. Ardından tüm kuru malzemeyi ekleyin. 3-Güzelce yoğurup şekil verin ve yağlı kağıt serdiğiniz pişirceğiniz kalıba alın 1 saat mayalandırın.4-Son olarak üzerini çizin ve ay çekirdekleri ile süsleyin. 5-Önceden 200° ısıttığınız ve bir kap içinde su koyduğunuz fırında 1 saat pişirin.6-Pişen ekmeğinizi tel üzerinde dinlendirip afiyetle tüketin.Afiyet olsun :)