Geri Dön

Glutensiz Kıyır Kıyır Kurabiye Tarifi

Hindistan cevizi unu, fındık unu, badem unu ve keçiboynuzu unu ile kıyır kıyır kuraiye yapıyoruz
Pişirme Süresi 15 dakika
Kategori kurabiye-kraker tarifleri
Porsiyon 4 kişi

Malzemeler
  

  • 2 yk hindistan cevizi unu
  • 2 yk badem unu
  • 2 yk fındık unu
  • 2 yk keçiboynuzu unu
  • 2 yk hurma dolgusu
  • 3 yk tereyağı
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • bitter çikolata isteğe bağlı
  • ceviz kırığı isteğe bağlı

Talimatlar
 

  • 1- Tereyağı, hurma dolgusu ve yumurtayı çırpın.
    2- Glutensiz unları ekleyin ve karıştırın.
    3- Kabartma tozu ve vanilini ekleyin.
    4- Bitter çikolata ve ceviz kırıklarını ekleyip karıştırın.
    5- Dondurma kaşığı ile tepsiye dizin, bardakla düzleştirin.
    6- Önceden ısıtılmış, 160 derece fanlı fırında 15 dakika kadar kontrol ederek pişirin.
    Afiyet olsun :)

Notlar

@dyt.melishusmenoglu bu güzel tarif için müşterimize teşekkür ederiz :)