Glutensiz Kıyır Kıyır Kurabiye Tarifi
Hindistan cevizi unu, fındık unu, badem unu ve keçiboynuzu unu ile kıyır kıyır kuraiye yapıyoruz
Pişirme Süresi 15 dakika dk
Kategori kurabiye-kraker tarifleri
- 2 yk hindistan cevizi unu
- 2 yk badem unu
- 2 yk fındık unu
- 2 yk keçiboynuzu unu
- 2 yk hurma dolgusu
- 3 yk tereyağı
- 1 adet yumurta
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- bitter çikolata isteğe bağlı
- ceviz kırığı isteğe bağlı
1- Tereyağı, hurma dolgusu ve yumurtayı çırpın.2- Glutensiz unları ekleyin ve karıştırın.3- Kabartma tozu ve vanilini ekleyin.4- Bitter çikolata ve ceviz kırıklarını ekleyip karıştırın.5- Dondurma kaşığı ile tepsiye dizin, bardakla düzleştirin.6- Önceden ısıtılmış, 160 derece fanlı fırında 15 dakika kadar kontrol ederek pişirin.Afiyet olsun :)