Geri Dön

GLUTENSİZ SADE BULGUR PİLAVI (GREÇKA)

Çiğ karabuğday tane ile pilav yapıyoruz
çiğ karabuğday tane suda bekletilecek 4 saat
Kategori yemek tarifleri
Porsiyon 4 kişi

Aletler

  • 1 tencere

Malzemeler
  

  • 1 sb çiğ karabuğday tane en az 3-4 saat önceden ıslatılmış olması gerekiyor
  • 1-2 orta boy soğan
  • 1 adet kapya biber
  • 3 adet çarliston biber
  • 2-3 diş sarımsak
  • kuyruk yağı veya tavuk-kemik suyu

Talimatlar
 

  • 1-Kapya biber, yeşilbiber, soğan ve sarımsağı güzelce doğrayıp zeytin yağında soteliyoruz.
    2-Suda beklettiğimiz karabuğdaylarımızı ekliyoruz. Karıştırıyoruz.
    3-Kuyruk yağını ekliyoruz.
    4-Suyumuzu ekliyoruz
    5-Tencerenin ağzını kapatıp pişmeye bırakıyoruz.
    6-15 dk piştikten sonra pilavımıza nane, karabiber ekleyip karıştırıyoruz.
    7-Tamamen piştiğinde ocağın altını kapatıp servis yapabilirsiniz.
    Afiyet osun :)

Notlar

@glutensiz.keto.yidebil müşterimize tarifi için çok teşekkür ederiz :)