GLUTENSİZ TARHANA
Kış aylarının vazgeçilmezi olan karabuğday tarhanasını evde yapıyoruz
Hazırlama Süresi 7 gün gün
Önce grubu
- 5 kg domates
- 1,5 kg kapya biber
- 1,5 kg yeşil biber
- 0,5 kg haşlanmış nohut
- 1 kg soğan
- 1 baş sarımsak
- 1 kg havuç
- 1 demet maydanoz, dereotu, nane
- su
Sonra Grubu
- 1,5 kg yoğurt
- 5 kg çiğ karabuğday unu
- 1 kase domates salçası
- 1 kase biber salçası
- 1 kase geçen yıldan kalan tarhana varsa
- 200 gr aktive edilmiş ekşi maya veya 1 paket aktive edilmiş kuru maya
1-Önce grubunda ki malzemeler düdüklü tencereye alınır pişirilir. 2-Soğuyunca blenderdan geçirilir. 3-Üzerine sonra grubundaki malzemeler eklenir. 4-Hamur yoğrulur. Kıvamı ele yapışır olacak. 5-Ağzı kapaklı büyük bir tencereye alınır. 6-Bir hafta boyunca her gün günde en az bir kez olacak şekilde yoğuruyoruz, ihmal etmeyin küflenebilir.7-Bir hafta olunca birçay bardağı su ile damak tadınıza göre tuzu karıştırıp ekleyin. 8-Tekrar yoğurup ertesigün tarhanamızı seriyoruz. 9-Kuruyunca tersçeviriyoruz. Küçük parçalar halinde ufalıyoruz. 10-Tamamen kuruyunca mutfak robotundan geçirip temiz bir sofra bezi üzerine alıp bir gece de öyle kurutup kavanozlayarak kaldırabilirsiniz.Not: Malzemeleri azaltabilir ya da artırabilirsiniz.