Geri Dön

GLUTENSİZ TARHANA

Kış aylarının vazgeçilmezi olan karabuğday tarhanasını evde yapıyoruz
Hazırlama Süresi 7 gün
Kategori yemek tarifleri
Porsiyon 4 kişi

Malzemeler
  

Önce grubu

  • 5 kg domates
  • 1,5 kg kapya biber
  • 1,5 kg yeşil biber
  • 0,5 kg haşlanmış nohut
  • 1 kg soğan
  • 1 baş sarımsak
  • 1 kg havuç
  • 1 demet maydanoz, dereotu, nane
  • su

Sonra Grubu

  • 1,5 kg yoğurt
  • 5 kg çiğ karabuğday unu
  • 1 kase domates salçası
  • 1 kase biber salçası
  • 1 kase geçen yıldan kalan tarhana varsa
  • 200 gr aktive edilmiş ekşi maya veya 1 paket aktive edilmiş kuru maya

Talimatlar
 

  • 1-Önce grubunda ki malzemeler düdüklü tencereye alınır pişirilir.
    2-Soğuyunca blenderdan geçirilir.
    3-Üzerine sonra grubundaki malzemeler eklenir.
    4-Hamur yoğrulur. Kıvamı ele yapışır olacak.
    5-Ağzı kapaklı büyük bir tencereye alınır.
    6-Bir hafta boyunca her gün günde en az bir kez olacak şekilde yoğuruyoruz, ihmal etmeyin küflenebilir.
    7-Bir hafta olunca birçay bardağı su ile damak tadınıza göre tuzu karıştırıp ekleyin.
    8-Tekrar yoğurup ertesigün tarhanamızı seriyoruz.
    9-Kuruyunca tersçeviriyoruz. Küçük parçalar halinde ufalıyoruz.
    10-Tamamen kuruyunca mutfak robotundan geçirip temiz bir sofra bezi üzerine alıp bir gece de öyle kurutup kavanozlayarak kaldırabilirsiniz.
    Not: Malzemeleri azaltabilir ya da artırabilirsiniz.

Notlar

@glutensizgurmee bu güzel tarif için müşterimize teşekkür ederiz :)