Geri Dön

GLUTENSİZ TOST EKMEĞİ

Ekmeklik çiğ karabuğday unu ile tost ekmeği yapıyoruz
Pişirme Süresi 1 saat 20 dakika
Kategori Ekmek Tarifleri
Porsiyon 4 kişi

Malzemeler
  

  • 250 gr ekmeklik un
  • 20 gr karnıyarık otu tozu
  • 150 gr tapyoka nişastası
  • 10 gr tuz
  • 300 gr aktive glutensiz ekşi maya ekşi maya tarifini sitemizde bulabilirsiniz
  • 450 ml su
  • 20 gr zeytinyağı
  • 20 gr hurma balı

Talimatlar
 

  • 1-Karnıyarık otu tozuna su ekleyerek jelleştiriyoruz.
    2-Daha sonra hurma balı,zeytinyağı ve ekşi mayayı ekliyor çırpıyoruz.
    3-Kuru malzemeleri un,nişasta tuzu ekleyip ayrı bir kasede karıştırıp hamura ilave edip malzemeler homojen olana kadar mikser ile çırparak hamuru hazırlıyoruz.
    4-Hazırladığımız hamuru yağlanmış unlanmış kalıba alıyoruz. Mayalandırıyoruz.
    5-Mayalanan hamura kesik atıp önceden ısıtılmış 180° fırında 40 dk fansız daha sonra 220°'de fanlı 40 dk daha pişiriyoruz.
    6-Sabırlı olup hamur tamamen soğuyunca dilimliyoruz.
    Afiyet olsun :)

Notlar

@glutensizgurmee bu güzel tarif için müşterimize teşekkür ederiz :)