Geri Dön

KARABUĞDAY LAHMACUN

Çiğ karabuğday unu ile harika lahmacunlar yapıyoruz
Hazırlama Süresi 30 dakika
Pişirme Süresi 25 dakika
Kategori pide-lahmacun tarifleri
Porsiyon 2 kişi

Malzemeler
  

  • 450 gr çiğ karabuğday unu
  • 1 tk karnıyarık otu tozu
  • 300 ml ılık su
  • 1 çk glutensiz hamur mayası
  • 1 tk elma suyu konsantresi / şeker
  • 2 yk zeytinyağı
  • 1 yk ev yoğurdu
  • tuz
  • 250 gr kıyma
  • 1 adet kapya biber
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 diş sarımsak
  • 1 adet soğan
  • 1 çb ev yapımı domates konservesi / 2 adet domates
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 çk karabiber
  • 1 çk kırmızı toz biber

Talimatlar
 

  • 1-Ilık su,maya, şeker, zeytinyağını köpük köpük olana kadar 5 dk aktifleştiriyoruz.
    2-Üzerine un, karnıyarık otu tozu ve tuzu yavaş yavaş ekliyoruz. Çok sert bir hamur olmaması lazım. O yüzden unu dikkatli eyleyin lütfen.
    3-İnce olacak şekilde hamurumuzu açıyoruz.
    4-Üzeri için; kapya, yeşil biber, soğan, sarımsak, maydonozu robottan geçiriyoruz.Kıyma, domates konservesi, tuz ve baharatları da ekleyip karıştırıyoruz. İnce açtığımız hamurun üzerine kaşıkla yayıyoruz. Ben hamuru ikiye böldüm altı tane yuvarlak şekil açtım. Hamurun yarısını da pratik olsun diye kare tepsiye yağlı kağıt üzerinde açarak yaptım.
    5-190’ fırında 25 dk kadar pişiriyoruz. Siz fırınınıza göre ayarlayabilirsiniz.
    Afiyet olsun :)

Notlar

@glutensiznefisler bu güzel tarif için müşterimize teşekkür ederiz :)