Geri Dön

Karabuğdaylı Kayseri Yağlaması

Çiğ karabuğday unu ile nefis Kayseri yağlaması yapıyoruz
Hazırlama Süresi 1 saat
Hamur mayalanma 40 dakika
Kategori pide-lahmacun tarifleri
Porsiyon 4 kişi

Aletler

  • 1 tava

Malzemeler
  

İç Harcı İçin

  • 500 gr kıyma
  • 2 adet soğan
  • 2 adet yeşil biber
  • 2 adet kırmızı biber
  • 2 adet domates
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yk tereyağı
  • 1 yk salça
  • 1 çb zeytinyağı
  • 1 çb su
  • 1 tk tuz
  • 1 tk pul biber
  • 1 çk karabiber
  • 1 çk kimyon

Lavaşı için

  • 1 sb kaynar süt
  • 1 çb kaynar su
  • 1 adet yumurta
  • 1 tk kabartma tozu
  • 4 yk sıvıyağ
  • 3 sb çiğ karabuğday unu

Üzeri için

  • yoğurt
  • sarımsak

Talimatlar
 

  • 1-Kayseri yağlamasının hamuru için öncelikle yoğurma kabına un, maya, tuz ve şekeri alarak karıştıralım.
    2-Üzerine süt, su ve sıvı yağı ekleyerek yumuşak kıvamlı bir hamur elde edinceye kadar yoğuralım.
    3-Kıvam alan hamurumuzun üzerini streçleyip temiz bir bezle örterek 40 dakika kadar mayalanmaya bırakalım
    4-Doğranmış soğan, sarımsak, kırmızı ve yeşil biberi tavamıza karıştıralım kıymayı da tavaya alıp beraber kavuralım
    5-Daha sonra salça, karabiber, kimyon, pul biber ve tuzu ekleyerek karıştıralım.
    6-Son olarak sıcak suyu ilave edip, kıyma suyunu çekinceye kadar 8-10 dakika kısık ateşte pişirelim.
    7-Mayalanan hamuru tezgaha alalım. Kenarlardan içe doğru toplayarak hamurun havasınıalalım.
    8-Toparladığımız hamuru 12 eşit parçaya bölelim ve her bir parçayı beze haline getirelim.
    9-Bezelerimizin tamamını hazırladıktan sonra üzerlerinin beklerken kurumamaları için streç filmle örtelim
    10-Ardından un serptiğimiz tezgahta bezeleri sırasıyla yaklaşık bir servis tabağı boyutuna gelinceye kadar açalım. Hamuru açtıktan sonra fazla ununun dökülmesi için hafifçe sallayalım.
    11- Ardından ısıttığımız yapışmaz tavaya hamuru yerleştirelim, orta ateşte sık sık çevirerek pişirmeye başlayalım.
    12-Hazırladığımız lavaşı geniş bir tabağa alalım üzerine iç harcımızdan bir kaşık yardımıyla.Üzerine yayalım her işlem aynı olacak
    13-Keselim üzerine yoğurt ekleyelim.    
    Afiyet olsun :)

Notlar

@mensure.erdem_colyak bu güzel tarif için müşterimize teşekkür ederiz :)