PANCARLI GÖZLEME
Ekmeklik çiğ karabuğday unu, sorgum unu ve kırmızı pancar ile pancarlı gözleme yapıyoruz
Kategori krep-pankek tarifleri
- 125 gr ekmeklik çiğ karabuğday unu
- 75 gr sorgum unu
- 20 gr karnıyarık otu tozu
- 8 gr tuz
- 300 ml kırmızı pancar suyu kırmızı pancarı haşlayarak elde ediyoruz
- içine dilediğiniz bir harç yapabilirsiniz
1-Kuru malzemeleri bir kaba alıp çırpıyoruz.2-Pancar suyunu ekleyip yoğurmaya başlıyoruz, toparlanınca bezelere ayırıp un serperek açıyoruz (Hamur başta toparlanmıyor gibi geliyor ama yoğurdukça bütünleşiyor. Ekstra un eklemeyin. ) 3-Önceden iyice ısıtılmış yanmaz yapışmaz tavada önlü arkalı pişiriyoruz.Afiyet olsun :)