Sağlıklı (Glutensiz) Çıtır Börek
Çiğ karabuğday unu ile çıtır çıtır börekler yapıyoruz
Hazırlama Süresi 45 dakika dk
Kategori simit-poğaça tarifleri
- 5 yk çiğ karabuğday unu
- 2 adet yumurta akı
- 250 gr su
- 1 tk karnıyarık otuz tozu
- 1 çk tuz
1-Önce katı malzemeleri koyup karıştırıyoruz ardından sıvıları yavaş yavaş eklerken karıştırmaya devam ediyoruz. 2-Yumurta fırçasını sıvı karışıma batırıp ardından orta ateşte ısınmış tavanın her yerine sürerek yufkalarımızı tek taraflı pişiriyoruz*Yufkalar ince olduğu için çok çabuk pişiyor, tavada fazla tutmayın.*İlk etapta sıcak yufkaları üst üste koymasanız iyi olur, yapışabilir.*Pişirdiğiniz yufkaların üzerini bir bezle örterseniz kurumadan soğutabilirsinizBöreğin Yapılışı:1-Yufkalarımızı zeytinyağının içine çok az su ekleyerek hazırladığım sıvı karışımla ıslatarak, iç malzemelerini koyuyoruz. Ben soğanlı, kıymalı ve maydonozlu bir iç malzeme hazırlayarak yaptım. Sizler peynirli, patatesli veya başka sebzelerle de hazırlayabilirsiniz. 2-180 derece (fanlı)fırında üzeri kızarana kadar pişirdim.Afiyet olsun :)