SORGUM EKMEĞİ 🍞
Sorgum unu ile ekmek yapıyoruz
Pişirme Süresi 1 saat sa
hamur mayalandırma 1 saat sa
- 300 gr sorgum unu
- 50 gr esmer pirinç unu
- 30 gr tapyoka nişastası
- 20 gr psyllium
- 2 yk keten tohumu
- 30 gr zeytinyağı
- 1,5 yk hurma özü
- 1 paket glutensiz hamur mayası
- 2 yk sirke
- 550 ml su
1-Su, sirke, zeytinyağ,hurma özünü ve mayayı karıştırıp kenara alıyoruz. 2-Kuru malzemeleri karıştırıp sıvı malzemeler ile buluşturuyoruz. 3-1 saat mayalandırdıktan sonra elimizle toparlayıp önceden sadeyağ ve mısır unu ile kapladığımız ekmek kalıbımıza alıyoruz. 4-Yarım saatte kalıpta mayalandırdığımız ekmeğimizin üstüne spreyle ıslayıp kurumaması için un sepeliyoruz. 5-Önceden ısıttığımız 220 derece de 30 dakika, ardından 200 dereceye indirip 30 dakikada bu şekilde toplamda 1 saat pişiriyoruz.6-En az 2-3 saat tel üzerinde soğumasını bekleyip ardından dilimleyebilirsiniz.Afiyet olsun :)