GLUTENSİZ SADE BULGUR PİLAVI (GREÇKA)
GLUTENSİZ SADE BULGUR PİLAVI (GREÇKA)
Çiğ karabuğday tane ile pilav yapıyoruz
Aletler
- 1 tencere
Malzemeler
- 1 sb çiğ karabuğday tane en az 3-4 saat önceden ıslatılmış olması gerekiyor
- 1-2 orta boy soğan
- 1 adet kapya biber
- 3 adet çarliston biber
- 2-3 diş sarımsak
- kuyruk yağı veya tavuk-kemik suyu
Talimatlar
- 1-Kapya biber, yeşilbiber, soğan ve sarımsağı güzelce doğrayıp zeytin yağında soteliyoruz.2-Suda beklettiğimiz karabuğdaylarımızı ekliyoruz. Karıştırıyoruz.3-Kuyruk yağını ekliyoruz.4-Suyumuzu ekliyoruz5-Tencerenin ağzını kapatıp pişmeye bırakıyoruz.6-15 dk piştikten sonra pilavımıza nane, karabiber ekleyip karıştırıyoruz.7-Tamamen piştiğinde ocağın altını kapatıp servis yapabilirsiniz.Afiyet osun 🙂
Notlar
@glutensiz.keto.yidebil müşterimize tarifi için çok teşekkür ederiz 🙂