GLUTENSİZ TOST EKMEĞİ
GLUTENSİZ TOST EKMEĞİ
Ekmeklik çiğ karabuğday unu ile tost ekmeği yapıyoruz
Malzemeler
- 250 gr ekmeklik un
- 20 gr karnıyarık otu tozu
- 150 gr tapyoka nişastası
- 10 gr tuz
- 300 gr aktive glutensiz ekşi maya ekşi maya tarifini sitemizde bulabilirsiniz
- 450 ml su
- 20 gr zeytinyağı
- 20 gr hurma balı
Talimatlar
- 1-Karnıyarık otu tozuna su ekleyerek jelleştiriyoruz. 2-Daha sonra hurma balı,zeytinyağı ve ekşi mayayı ekliyor çırpıyoruz. 3-Kuru malzemeleri un,nişasta tuzu ekleyip ayrı bir kasede karıştırıp hamura ilave edip malzemeler homojen olana kadar mikser ile çırparak hamuru hazırlıyoruz.4-Hazırladığımız hamuru yağlanmış unlanmış kalıba alıyoruz. Mayalandırıyoruz.5-Mayalanan hamura kesik atıp önceden ısıtılmış 180° fırında 40 dk fansız daha sonra 220°'de fanlı 40 dk daha pişiriyoruz.6-Sabırlı olup hamur tamamen soğuyunca dilimliyoruz.Afiyet olsun 🙂
Notlar
@glutensizgurmee bu güzel tarif için müşterimize teşekkür ederiz 🙂