GANAJLI PASTA
GANAJLI PASTA
Tam mix patisserie ile ganajlı pasta yapıyoruz
Malzemeler
Kek
- 1/2 cup tam mix patisserie
- 1/4 cup kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çimdik tuz
- 4 adet yumurta
- 1/4 cup su
- 1 çk vanilya özü
Hurmalı Şurup
- 1/2 cup hurma özü
- 1/2 cup süt/su
Krema
- 1/2 cup tam mix patisserie
- 1/4 cup kakao
- 1/2 cup hurma özü
- 3 adet yumurta sarısı
- 1 cup süt
- 1 çk vanilya özü
- 100/120 gr şekersiz bitter çikolata
- 1/2 cup sıvı krema
Ganaj
- 1/2 cup sıvı krema
- 100 gr çikolata
- kıvamı inceltmek için biraz süt isteğe bağlı
Talimatlar
- 1- Fırını 175°C’de ısıtın. Kek kalıbını yağlayıp tabanına yağlı kağıt serin.2-Büyük bir kapta, yumurtaları tuzla birlikte yüksek hızda 5-7 dakika çırpın.3-Tam Mix Patisserie un karışımı, kakao,kabartma tozu ve vanilyayı ekleyin, düşük hızda karışana kadar çırpın. Son olarak suyu ekleyip karıştırın.4-Hamuru kalıba döküp önceden ısıtılmış fırında 25 dakika pişirin. Soğuyunca keki üç eşit parçaya bölün.5-Hurmalı şurup için süt/suyu ve hurma özünü bir tencerede ısıtın.6-Kreması için, sıvı krema hariç tüm malzemeleri tencereye alıp pişirin. Yoğunlaşınca ocaktan alıp sıvı kremayı ekleyin ve mikserle pürüzsüz olana kadar çırpın.7-Kalıba kekin bir parçasını yerleştirip şurupla ıslatın. Üzerine kremanın yarısını dökün. Diğer katları da aynı şekilde hazırlayın.8-Pastayı bir tabağa ters çevirip ganajla kaplayın. (Ganaj için tüm malzemeleri benmari usulü ısıtıp çırpın.)Afiyet olsun 🙂
Notlar
@thavisualarts bu güzel tarif için müşterimize teşekkür ederiz 🙂