🌿GLUTENSİZ BASMA BÖREK🌿

🌿GLUTENSİZ BASMA BÖREK🌿

Çiğ karabuğday unu ve badem unu ile basma börek yapıyoruz
Pişirme Süresi 40 dakika
hamur mayalanması 30 dakika
Kategori simit-poğaça tarifleri
Porsiyon 4 kişi

Malzemeler
  

  • 150 gr çiğ karabuğday unu
  • 60 gr badem unu
  • 1/2 paket glutensiz hamur mayası
  • 25 gr tahin
  • 10 gr psyllium
  • 1 adet yumurta
  • 250 ml su
  • tuz

İç harcı

  • ıspanak
  • mor soğan
  • kapya biber
  • lor peyniri
  • zeytinyağı

Tahin sütü

  • tahin
  • su
  • yumurta akı

Talimatlar
 

  • * Tahin sütü için; su ve tahini blendera alıyoruz. İlkten blendırdan çekip ardından bir yumurta akını ekleyip tekrar çekiyoruz
    1-Kuru malzemeleri karıştırdıktan sonra tahin sütümüzü kuru malzemelerle karıştırarak hamuru toparlıyoruz
    2-30 dakika mayalanmaya bırakıyoruz.
    3-Yağladığımız tepsimize hamuru alıp ellerimizle basıyoruz.
    4-Hazırladığımız iç harcı üzerine yayıp kenarlardan içe doğru katlayarak hamuru toparlıyoruz.
    5-Tekrar basarken ellerinizi yağlamayı unutmayın; hamuru basmak çok daha kolay olacaktır.
    6-Hamurun üstünü kapatıp 10 dakika daha dinlendiriyoruz.
    7-Ucunu yağladığımız bıçak ile dilimliyoruz.
    8-Üzerine bir yumurta sarısı ve tahin sütümüzden bir kaşık ekleyip döküyoruz.
    9-İyice sürdükten sonra susam ve çörek otu sepeleyerek, 180 derece önceden ısıttığımız fırında 40 dakika kızarana kadar pişiriyoruz.
    Not; sadece karabuğday unu ile de yapabilirsiniz ama badem unu hafifliği ile ağır unları dengeler hamurun daha yumuşak olmasını sağlar.
    Afiyet olsun 🙂

Notlar

@glutensiz.keto.yidebil bu güzel tarif için müşterimize teşekkür ederiz 🙂

Bir yanıt yazın