🌿BAKLA FALAFEL🌿
🌿BAKLA FALAFEL🌿
Çiğ karabuğday unu ile bakla falafel
Aletler
- 1 tava
Malzemeler
- 1-2 yk çiğ karabuğday unu
- 5-6 yk zeytinyağı
- 1 adet limon suyu
- 1 adet soğan
- 3-4 diş sarımsak
- 1 avuç nane yaprağı
- yarım demet maydanoz
- 300 gr taze iç bakla
- 1 adet yumurta
- 1 tk kimyon
- yarım tk karabiber
- tuz
- kızartma için sıvıyağ
Talimatlar
- 1-Tüm malzemeleri mutfak robotuna alıyoruz.2-İlkten çekip tadına tuzuna bakıyoruz duruma göre limon suyu, tuz, kimyon ekliyoruz (ben limon suyu ilave ettim) unu da ilave edip tekrar çekiyoruz. 3-Ellerimizi hafifçe yağlayıp toplanıp toplanmadığını kontrol ediyoruz toplanıyorsa ağzını kapatıp birkaç saatliğine buzdolabına kaldırıyoruz. Toplanmıyorsa 1 kaşık daha un ekleyebilirsiniz. 4-Son aşamada dondurma kaşığımızı ve ellerimizi hafifçe yağlayıp yuvarlayarak kızgın yağa bırakıyoruz.5-Kızaran falafellerimizi servis tabağımıza alıyoruz. 6-Yanına; tahin, yoğurt,kimyon, sarımsak, limonsuyu, kırmızı toz biber ile sosunu hazırlayıp ekliyoruz.Not; dilerseniz fırında da yapabilirsiniz ama felafeli falafel yapan derin yağda kızartmaktır. Fırında yapılanı bakla köftesi modunda olacaktır.Afiyet olsun 🙂
Notlar
@glutensiz.keto.yidebil bu güzel tarif için müşterimize teşekkür ederiz 🙂