Karabuğdaylı Kayseri Yağlaması
Karabuğdaylı Kayseri Yağlaması
Çiğ karabuğday unu ile nefis Kayseri yağlaması yapıyoruz
Aletler
- 1 tava
Malzemeler
İç Harcı İçin
- 500 gr kıyma
- 2 adet soğan
- 2 adet yeşil biber
- 2 adet kırmızı biber
- 2 adet domates
- 2 diş sarımsak
- 1 yk tereyağı
- 1 yk salça
- 1 çb zeytinyağı
- 1 çb su
- 1 tk tuz
- 1 tk pul biber
- 1 çk karabiber
- 1 çk kimyon
Lavaşı için
- 1 sb kaynar süt
- 1 çb kaynar su
- 1 adet yumurta
- 1 tk kabartma tozu
- 4 yk sıvıyağ
- 3 sb çiğ karabuğday unu
Üzeri için
- yoğurt
- sarımsak
Talimatlar
- 1-Kayseri yağlamasının hamuru için öncelikle yoğurma kabına un, maya, tuz ve şekeri alarak karıştıralım.2-Üzerine süt, su ve sıvı yağı ekleyerek yumuşak kıvamlı bir hamur elde edinceye kadar yoğuralım.3-Kıvam alan hamurumuzun üzerini streçleyip temiz bir bezle örterek 40 dakika kadar mayalanmaya bırakalım4-Doğranmış soğan, sarımsak, kırmızı ve yeşil biberi tavamıza karıştıralım kıymayı da tavaya alıp beraber kavuralım5-Daha sonra salça, karabiber, kimyon, pul biber ve tuzu ekleyerek karıştıralım.6-Son olarak sıcak suyu ilave edip, kıyma suyunu çekinceye kadar 8-10 dakika kısık ateşte pişirelim.7-Mayalanan hamuru tezgaha alalım. Kenarlardan içe doğru toplayarak hamurun havasınıalalım.8-Toparladığımız hamuru 12 eşit parçaya bölelim ve her bir parçayı beze haline getirelim.9-Bezelerimizin tamamını hazırladıktan sonra üzerlerinin beklerken kurumamaları için streç filmle örtelim10-Ardından un serptiğimiz tezgahta bezeleri sırasıyla yaklaşık bir servis tabağı boyutuna gelinceye kadar açalım. Hamuru açtıktan sonra fazla ununun dökülmesi için hafifçe sallayalım.11- Ardından ısıttığımız yapışmaz tavaya hamuru yerleştirelim, orta ateşte sık sık çevirerek pişirmeye başlayalım.12-Hazırladığımız lavaşı geniş bir tabağa alalım üzerine iç harcımızdan bir kaşık yardımıyla.Üzerine yayalım her işlem aynı olacak13-Keselim üzerine yoğurt ekleyelim. Afiyet olsun 🙂
Notlar
@mensure.erdem_colyak bu güzel tarif için müşterimize teşekkür ederiz 🙂