🌿BAKLA FALAFEL🌿

🌿BAKLA FALAFEL🌿

Çiğ karabuğday unu ile bakla falafel
Kategori yemek tarifleri
Porsiyon 4 kişi

Aletler

  • 1 tava

Malzemeler
  

  • 1-2 yk çiğ karabuğday unu
  • 5-6 yk zeytinyağı
  • 1 adet limon suyu
  • 1 adet soğan
  • 3-4 diş sarımsak
  • 1 avuç nane yaprağı
  • yarım demet maydanoz
  • 300 gr taze iç bakla
  • 1 adet yumurta
  • 1 tk kimyon
  • yarım tk karabiber
  • tuz
  • kızartma için sıvıyağ

Talimatlar
 

  • 1-Tüm malzemeleri mutfak robotuna alıyoruz.
    2-İlkten çekip tadına tuzuna bakıyoruz duruma göre limon suyu, tuz, kimyon ekliyoruz (ben limon suyu ilave ettim) unu da ilave edip tekrar çekiyoruz.
    3-Ellerimizi hafifçe yağlayıp toplanıp toplanmadığını kontrol ediyoruz toplanıyorsa ağzını kapatıp birkaç saatliğine buzdolabına kaldırıyoruz. Toplanmıyorsa 1 kaşık daha un ekleyebilirsiniz.
    4-Son aşamada dondurma kaşığımızı ve ellerimizi hafifçe yağlayıp yuvarlayarak kızgın yağa bırakıyoruz.
    5-Kızaran falafellerimizi servis tabağımıza alıyoruz.
    6-Yanına; tahin, yoğurt,kimyon, sarımsak, limonsuyu, kırmızı toz biber ile sosunu hazırlayıp ekliyoruz.Not; dilerseniz fırında da yapabilirsiniz ama felafeli falafel yapan derin yağda kızartmaktır. Fırında yapılanı bakla köftesi modunda olacaktır.
    Afiyet olsun 🙂

Notlar

@glutensiz.keto.yidebil  bu güzel tarif için müşterimize teşekkür ederiz 🙂

Bir yanıt yazın