🍞GLUTENSİZ EKMEK🍞
🍞GLUTENSİZ EKMEK🍞
Ekmeklik çiğ karabuğday unu ile ekmek yapıyoruz
Malzemeler
- 200 gr ekmeklik çiğ karabuğday unu
- 50 gr esmer pirinç unu
- 25 gr tapyoka nişastası
- 20 gr dut kurusu
- 25 gr psyllium
- 460 ml su
- 30 gr tahin
- 30 gr zeytinyağı
- 1 yk sirke
- 1 paket glutensiz hamur mayası
- 1 tk hurma özü / şeker
- 1 tk tuz
Talimatlar
- 1-Kuru malzemelerimizi karıştırıp kenara alıyoruz. 2-Su, tahin, sirkeyi blendıra alıp sütümüzü hazırlıyoruz. 3-Karıştırma kabımıza alıp zeytinyağı maya ve hurma özünü ekleyip karıştırarak 5 dakika bekliyoruz. 4-Kuru malzemeleri ekleyip hamuru toparlıyoruz.5-Mayalama sepetimize bez koyup üstünü unluyoruz hamurumuzu bezin üstüne alıp yerleştiriyoruz. 1 saat mayalamaya bırakıyoruz.6-Pişirme kalıbımızı önce sadeyağ ile yağlayıp mısır unu serpiyoruz(her ikisininde yanma derecesi yüksektir) hamuru matın üstüne alıp şekillendirip kalıba alıyoruz. 7-1 saatte kalıpta mayalandırdığımız hamuru önceden 200 derece ısıttığımız fırında ilk 30 dakika kapak kapalı, 30 dakika kapak açık şekilde fanlı ayarda pişiriyoruz. 8-Fırından çıkan ekmeğimizi 10 dakika kalıpta bırakıp sonrasında tel üstüne alarak 2-3 saat soğumaya bırakıyoruz.Afiyet olsun 🙂
Notlar
@glutensiz.keto.yidebil bu güzel tarif için müşterimize teşekkür ederiz 🙂