🍞GLUTENSİZ TENCERE EKMEĞİ🍞

🍞GLUTENSİZ TENCERE EKMEĞİ🍞

Ekmeklik çiğ karabuğday unu ile tencerede ekmek yapıyoruz
Hazırlama Süresi 30 dakika
Kategori Ekmek Tarifleri
Porsiyon 4 kişi

Aletler

  • 1 tencere

Malzemeler
  

  • 150 gr ekmeklik çiğ karabuğday unu diğer glutensiz unlarda olur
  • 1 tk kabartma tozu
  • 1/2 çb sıvıyağ
  • 4 yk yoğurt
  • 4 adet yumurta
  • kuru domates
  • susam

Talimatlar
 

  • 1-Tüm malzemeleri karıştırarak tenceremize döküyoruz, hamurunuzun kıvamı sıvı olursa 1 kaşık daha un koyu olursa yoğurt ekleyebilirsiniz tenceremin boyutu 20 cm dir.
    2-İlkten kapağı kapalı şekilde orta ateşte kabarıp altı kızarana kadar tutuyoruz düz bir kapak ile çevirip diğer tarafınıda pişiriyoruz.
    3-Tencereden alıp soğumaya bırakıyoruz soğuyan ekmeğimizi dilimleyerek istediğimiz her öğüne ekliyoruz. Ununuzu dilerseniz eleyebilir dilerseniz direkt koyabilirsiniz elendiğinde daha kabarık bir yapısı olacaktır.
    Afiyet olsun 🙂

Notlar

@glutensiz.keto.yidebil bu güzel tarif için müşterimize teşekkür ederiz 🙂

Bir yanıt yazın