EKŞİ MAYA GLUTENSİZ EKMEK🍞

EKŞİ MAYA GLUTENSİZ EKMEK🍞

Kepekli çiğ karabuğday unu ve sorgum unu ile ekşi mayalı ekmek yapıyoruz
Hazırlama Süresi 30 dakika
Pişirme Süresi 1 saat
hamur mayalandırma 4 saat
Kategori Ekmek Tarifleri
Porsiyon 4 kişi

Malzemeler
  

  • 250 gr kepekli çiğ karabuğday unu
  • 150 gr sorgum unu
  • 30 gr psyllium
  • 30 gr dut kurusu
  • 700 ml peynir alt suyu
  • 200 gr ön maya
  • 30 gr zeytinyağı
  • 2 tk tuz

Talimatlar
 

  • 1-Öncelikle kuru malzemeleri iyice karıştırıp kenara alıyoruz.
    2-Peynir altı suyumuza zeytinyağımızı ve ön mayamızı ekleyip karıştırıp kuru malzemelerimizle birleştiriyoruz.
    3-Kalıbımızı önce sade yağ ardından mısır unu ile kaplayıp hamurumuzu kalıbımıza alıyoruz.
    4-Kontrollü şekilde oda ısısında 3-5 saat arası mayalanmaya bırakıyoruz(çünkü ortam sıcaklığı maya için çok önemlidir evimiz çok sıcaksa 2-3 saatte orta sıcaklıkta ise 4-5 saatte mayalama işlemi gerçekleşir)
    5-Hamurumuz hazır olduğunda üstünü unlayıp kesikler atıyoruz.
    6-Islattığımız pişirme kağıdıyla kalıbımızın üstünü kapatıp fanlı ayarda önceden ısıttığımız 200 derece fanlı ayarlı 30 dakika,  30 dakikada kağıdı alarak 190 derecede yarım saat toplamda 1 saat pişiriyoruz.
    7-Ertesi gün dilimlemek üzere tel üzerine alıyoruz  
    Afiyet olsun 🙂

Notlar

@glutensiz.keto.yidebil bu güzel tarif için müşterimize teşekkür ederiz 🙂

Bir yanıt yazın