GLUTENSİZ ARTİZAN EKMEK

GLUTENSİZ ARTİZAN EKMEK

Tam Tarım
Çiğ karabuğday unu ile artizan ekmek yapıyoruz
Pişirme Süresi 49 dakika
Kategori Ekmek Tarifleri
Porsiyon 4 kişi

Malzemeler
  

  • 175 gr çiğ karabuğday unu
  • 90 gr tapyoka nişastası
  • 100 gr ekşi maya Ekşi maya tarifi sitemizde mevcut
  • 280 gr su
  • 10 gr karnıyarık otu tozu
  • 10 gr hurma suyu
  • 10 gr zeytinyağı
  • tuz

Talimatlar
 

  • 1-Karnıyarık otu tozunasu ekleyip jelleştirilir.
    2-Üzerine yağ, hurma suyuve ekşi maya eklenir. Mikser ile karıştırılır.
    3-Un ve tapyoka nişastasıayrı bir kasede karıştırılıp eklenir. Mikser ile hamur hazırlanır.
    4- Şekil verilir.Mayalama sepetine alınır. İki katına gelene kadar mayalandırılır.
    5-Mayalanan hamur yağlıkağıt serilmiş fırın tepsisine alınır üzeri unlanır kesik atılır.
    6-175°'de fansız 30 dkdaha sonra 200°'de 20 dk fanlı pişirelir.Mutlaka soğuyunca dilimleyin.
    Afiyet olsun 🙂

Notlar

@glutensizgurmee müşterimize bu güzel tarif için çok teşekkür ederiz 🙂

Bir yanıt yazın