Glutensiz Kıyır Kıyır Kurabiye Tarifi

Glutensiz Kıyır Kıyır Kurabiye Tarifi

Hindistan cevizi unu, fındık unu, badem unu ve keçiboynuzu unu ile kıyır kıyır kuraiye yapıyoruz
Pişirme Süresi 15 dakika
Kategori kurabiye-kraker tarifleri
Porsiyon 4 kişi

Malzemeler
  

  • 2 yk hindistan cevizi unu
  • 2 yk badem unu
  • 2 yk fındık unu
  • 2 yk keçiboynuzu unu
  • 2 yk hurma dolgusu
  • 3 yk tereyağı
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • bitter çikolata isteğe bağlı
  • ceviz kırığı isteğe bağlı

Talimatlar
 

  • 1- Tereyağı, hurma dolgusu ve yumurtayı çırpın.
    2- Glutensiz unları ekleyin ve karıştırın.
    3- Kabartma tozu ve vanilini ekleyin.
    4- Bitter çikolata ve ceviz kırıklarını ekleyip karıştırın.
    5- Dondurma kaşığı ile tepsiye dizin, bardakla düzleştirin.
    6- Önceden ısıtılmış, 160 derece fanlı fırında 15 dakika kadar kontrol ederek pişirin.
    Afiyet olsun 🙂

Notlar

@dyt.melishusmenoglu bu güzel tarif için müşterimize teşekkür ederiz 🙂

Bir yanıt yazın