GLUTENSİZ MANTI
GLUTENSİZ MANTI
İşte aranan o tarif. Çiğ karabuğday unu ve sorgum unu ile mantı yapıyoruz!
Aletler
- 1 tencere
Malzemeler
- 1 sb çiğ karabuğday unu
- 1 sb sorgum unu
- 1 yk karnıyarık otu tozu
- 1 yk limon tozu
- 1 çk tuz
- 2 sb su
İç harcı
- 125 gr kıyma
- 1 çk pul biber
- 1/2 çk karabiber
- 1 çk nane
- sumak
Üzerine
- Yoğurt
- 1 çk pul biber
- 1 çk nane
- sumak
Talimatlar
- 1-Hamuru için önce kuru malzemeleri karıştırma kabına alın ve karıştırın. 2-Üzerine suyu yavaş yavaş ekleyin, hafif ele yapışan bir hamur olacak, daha fazla su ya da un eklemeyin. 3-Hamurun üzerini örtün ve 10-15 dk dinlendirin. 4-Bu arada iç malzemesini başka bir kaba alıp iyice karıştırın. 5-Dinlenen hamuru ikiye bölün ve gerekirse un ilavesiyle ince açın. 6-Mantı aparatına serip boşluklara iç harcı yerleştirin ve ikinci hamuru da aynı incelikte açıp mantı aparatına serin. Üstünde oklavayı gezdirdikten sonra mantıları yuvalarından elinizle çıkarın. Ya da hiç mantı aparatı kullanmadan kesip elinizle kapatabilirsiniz. 7-Hazır olan mantıları hafifçe unlayıp tepsiye dizin ve dondurucuya alın. Donduktan sonra porsiyonlayarak tekrar dondurucuya alabilirsiniz. 8-Haşlamak için biraz zeytinyağı ve tuz eklenmiş kaynar suya ilave edin, mantılar piştiği zaman su yüzüne çıkıyorlar, 2-3 dk sonra süzgeçle tabağınıza alabilirsiniz. 9-Üzerine yoğurt ve yağda hafif yakılmış nane ve pul biber gezdirip isteğinize göre de sumak serperek keyifle tüketebilirsiniz. Afiyet olsun 🙂
Notlar
@tulaycayemek bu güzel tarif için müşterimize teşekkür ederiz 🙂