PANCARLI GÖZLEME

PANCARLI GÖZLEME

Ekmeklik çiğ karabuğday unu, sorgum unu ve kırmızı pancar ile pancarlı gözleme yapıyoruz
Kategori krep-pankek tarifleri
Porsiyon 3 kişi

Aletler

  • 1 tava

Malzemeler
  

  • 125 gr ekmeklik çiğ karabuğday unu
  • 75 gr sorgum unu
  • 20 gr karnıyarık otu tozu
  • 8 gr tuz
  • 300 ml kırmızı pancar suyu kırmızı pancarı haşlayarak elde ediyoruz
  • içine dilediğiniz bir harç yapabilirsiniz

Talimatlar
 

  • 1-Kuru malzemeleri bir kaba alıp çırpıyoruz.
    2-Pancar suyunu ekleyip yoğurmaya başlıyoruz, toparlanınca bezelere ayırıp un serperek açıyoruz (Hamur başta toparlanmıyor gibi geliyor ama yoğurdukça bütünleşiyor. Ekstra un eklemeyin. )
    3-Önceden iyice ısıtılmış yanmaz yapışmaz tavada önlü arkalı pişiriyoruz.
    Afiyet olsun 🙂

Notlar

@glutensizanne_guncesi bu güzel tarif için müşterimize teşekkür ederiz 🙂

Bir yanıt yazın