SORGUM EKMEĞİ 🍞

SORGUM EKMEĞİ 🍞

Sorgum unu ile ekmek yapıyoruz
Pişirme Süresi 1 saat
hamur mayalandırma 1 saat
Kategori Ekmek Tarifleri
Porsiyon 4 kişi

Malzemeler
  

  • 300 gr sorgum unu
  • 50 gr esmer pirinç unu
  • 30 gr tapyoka nişastası
  • 20 gr psyllium
  • 2 yk keten tohumu
  • 30 gr zeytinyağı
  • 1,5 yk hurma özü
  • 1 paket glutensiz hamur mayası
  • 2 yk sirke
  • 550 ml su

Talimatlar
 

  • 1-Su, sirke, zeytinyağ,hurma özünü ve mayayı karıştırıp kenara alıyoruz.
    2-Kuru malzemeleri karıştırıp sıvı malzemeler ile buluşturuyoruz.
    3-1 saat mayalandırdıktan sonra elimizle toparlayıp önceden sadeyağ ve mısır unu ile kapladığımız ekmek kalıbımıza alıyoruz.
    4-Yarım saatte kalıpta mayalandırdığımız ekmeğimizin üstüne spreyle ıslayıp kurumaması için un sepeliyoruz.
    5-Önceden ısıttığımız 220 derece de 30 dakika, ardından 200 dereceye indirip 30 dakikada bu şekilde toplamda 1 saat pişiriyoruz.
    6-En az 2-3 saat tel üzerinde soğumasını bekleyip ardından dilimleyebilirsiniz.
    Afiyet olsun 🙂

Notlar

@glutensiz.keto.yidebil bu güzel tarif için müşterimize teşekkür ederiz 🙂

Bir yanıt yazın