SORGUM UNU İLE BAZLAMA

SORGUM UNU İLE BAZLAMA

Sorgum unu ile bazlama yapıyoruz
Kategori simit-poğaça tarifleri
Porsiyon 2 kişi

Aletler

  • 1 tava

Malzemeler
  

  • 200 gr sorgum unu
  • 30 gr karnıyarık otu tozu
  • 5 gr tuz
  • 350 ml su

Talimatlar
 

  • 1-Kuru malzemeler karıştırıp üzerine su ekliyoruz
     2- Önce spatula ile karıştırıp, kıvam aldıktan sonra ise el ile yoğuruyoruz
    3-Bol un serperek lavaş veya bazlama hamurlarını açıyoruz (Hamuru ince açıp lavaş kalın açıp bazlama yapabilirsiniz.)
    4-İyice ısıtılmış yanmaz yapışmaz tavada önlü arkalı pişiriyoruz ve önce bir bez arasına sonra da poşete koyuyoruz
    Not :Hamurun kıvamı jel gibi oluyor ama açarken un ile açıldığı için toparlıyor, yoğururken ekstra un eklemeyin, lavaşlar piştiğinde sert olabilir.
    Afiyet olsun 🙂

Notlar

@glutensizanne_guncesi bu güzel tarif için müşterimize teşekkür ederiz 🙂

Bir yanıt yazın