SORGUM UNU İLE BAZLAMA
SORGUM UNU İLE BAZLAMA
Sorgum unu ile bazlama yapıyoruz
Aletler
- 1 tava
Malzemeler
- 200 gr sorgum unu
- 30 gr karnıyarık otu tozu
- 5 gr tuz
- 350 ml su
Talimatlar
- 1-Kuru malzemeler karıştırıp üzerine su ekliyoruz 2- Önce spatula ile karıştırıp, kıvam aldıktan sonra ise el ile yoğuruyoruz 3-Bol un serperek lavaş veya bazlama hamurlarını açıyoruz (Hamuru ince açıp lavaş kalın açıp bazlama yapabilirsiniz.) 4-İyice ısıtılmış yanmaz yapışmaz tavada önlü arkalı pişiriyoruz ve önce bir bez arasına sonra da poşete koyuyoruz Not :Hamurun kıvamı jel gibi oluyor ama açarken un ile açıldığı için toparlıyor, yoğururken ekstra un eklemeyin, lavaşlar piştiğinde sert olabilir.Afiyet olsun 🙂
Notlar
@glutensizanne_guncesi bu güzel tarif için müşterimize teşekkür ederiz 🙂