🌿GLUTENSİZ BASMA BÖREK🌿
🌿GLUTENSİZ BASMA BÖREK🌿
Çiğ karabuğday unu ve badem unu ile basma börek yapıyoruz
Malzemeler
- 150 gr çiğ karabuğday unu
- 60 gr badem unu
- 1/2 paket glutensiz hamur mayası
- 25 gr tahin
- 10 gr psyllium
- 1 adet yumurta
- 250 ml su
- tuz
İç harcı
- ıspanak
- mor soğan
- kapya biber
- lor peyniri
- zeytinyağı
Tahin sütü
- tahin
- su
- yumurta akı
Talimatlar
- * Tahin sütü için; su ve tahini blendera alıyoruz. İlkten blendırdan çekip ardından bir yumurta akını ekleyip tekrar çekiyoruz1-Kuru malzemeleri karıştırdıktan sonra tahin sütümüzü kuru malzemelerle karıştırarak hamuru toparlıyoruz 2-30 dakika mayalanmaya bırakıyoruz.3-Yağladığımız tepsimize hamuru alıp ellerimizle basıyoruz. 4-Hazırladığımız iç harcı üzerine yayıp kenarlardan içe doğru katlayarak hamuru toparlıyoruz. 5-Tekrar basarken ellerinizi yağlamayı unutmayın; hamuru basmak çok daha kolay olacaktır. 6-Hamurun üstünü kapatıp 10 dakika daha dinlendiriyoruz. 7-Ucunu yağladığımız bıçak ile dilimliyoruz. 8-Üzerine bir yumurta sarısı ve tahin sütümüzden bir kaşık ekleyip döküyoruz. 9-İyice sürdükten sonra susam ve çörek otu sepeleyerek, 180 derece önceden ısıttığımız fırında 40 dakika kızarana kadar pişiriyoruz.Not; sadece karabuğday unu ile de yapabilirsiniz ama badem unu hafifliği ile ağır unları dengeler hamurun daha yumuşak olmasını sağlar.Afiyet olsun 🙂
Notlar
@glutensiz.keto.yidebil bu güzel tarif için müşterimize teşekkür ederiz 🙂