🍞GLUTENSİZ EKMEK🍞

🍞GLUTENSİZ EKMEK🍞

Ekmeklik çiğ karabuğday unu ile ekmek yapıyoruz
Hazırlama Süresi 31 dakika
Pişirme Süresi 1 saat
hamur mayalanması 1 saat
Kategori Ekmek Tarifleri
Porsiyon 4 kişi

Malzemeler
  

  • 200 gr ekmeklik çiğ karabuğday unu
  • 50 gr esmer pirinç unu
  • 25 gr tapyoka nişastası
  • 20 gr dut kurusu
  • 25 gr psyllium
  • 460 ml su
  • 30 gr tahin
  • 30 gr zeytinyağı
  • 1 yk sirke
  • 1 paket glutensiz hamur mayası
  • 1 tk hurma özü / şeker
  • 1 tk tuz

Talimatlar
 

  • 1-Kuru malzemelerimizi karıştırıp kenara alıyoruz.
    2-Su, tahin, sirkeyi blendıra alıp sütümüzü hazırlıyoruz.
    3-Karıştırma kabımıza alıp zeytinyağı maya ve hurma özünü ekleyip karıştırarak 5 dakika bekliyoruz.
    4-Kuru malzemeleri ekleyip hamuru toparlıyoruz.
    5-Mayalama sepetimize bez koyup üstünü unluyoruz hamurumuzu bezin üstüne alıp yerleştiriyoruz. 1 saat mayalamaya bırakıyoruz.
    6-Pişirme kalıbımızı önce sadeyağ ile yağlayıp mısır unu serpiyoruz(her ikisininde yanma derecesi yüksektir) hamuru matın üstüne alıp şekillendirip kalıba alıyoruz.
    7-1 saatte kalıpta mayalandırdığımız hamuru önceden 200 derece ısıttığımız fırında ilk 30 dakika kapak kapalı, 30 dakika kapak açık şekilde fanlı ayarda pişiriyoruz.
    8-Fırından çıkan ekmeğimizi 10 dakika kalıpta bırakıp sonrasında tel üstüne alarak 2-3 saat soğumaya bırakıyoruz.
    Afiyet olsun 🙂

Notlar

@glutensiz.keto.yidebil bu güzel tarif için müşterimize teşekkür ederiz 🙂

Bir yanıt yazın