Glutensiz %100 Tam Çiğ Karabuğday Unundan Ekmeklik Un 2 Kg
298.00 ₺ Orijinal fiyat: 298.00 ₺.248.00 ₺Şu andaki fiyat: 248.00 ₺.
BİRLİKTE İNDİRİMLİ AL!
%100 Tam Çiğ Karabuğday Unundan Ekmeklik Un Nedir?
Ekmeklik çiğ karabuğday unu, tam karabuğdaydan üretilen bir un çeşididir. Üretim sürecinde karabuğdayın öğütülmesiyle elde edilen bu un, hiçbir işlem görmeden doğrudan kullanıma sunulur. Bu sayede, hem besin değerini korur hem de daha doğal bir lezzet sağlar. Karabuğday, gluten içermediği için glutensiz beslenenler için de ideal bir alternatiftir.
%100 Tam Çiğ Karabuğday Unundan Ekmeklik Un Ne İçin Kullanılır?
Ekmeklik çiğ karabuğday unu, özellikle ekmek, baget, pide, pizza tabanı, poğaça, lavaş ve diğer ekmek çeşitlerini hazırlamak için kullanılır. Karabuğdayın kendine özgü lezzeti, unlu mamullerinizde farklı bir tat ve dokunuş sağlar.
Bu un, pizza tabanı yapmak için harika bir alternatiftir. Karabuğdayın hafif ve gevrek dokusu, pizza tabanının mükemmel olmasını sağlar. Aynı şekilde, lavaş yapımında da kullanıldığında ince, yumuşak ve lezzetli bir sonuç elde edilir.
Ekmek yapmak isteyenler için de çiğ karabuğday unu mükemmel bir seçimdir. Ekmeklik çiğ karabuğday unu ile yapılan ekmekler, besleyici ve doyurucu olur. Karabuğdayın doğal tadı, ekmeklere farklı bir aroma katarken, unun glutensiz olması da ekmeği sindirimi kolay bir hale getirir.
Poğaça ve benzeri hamur işleri yaparken de bu unu tercih etmek mümkündür. Karabuğday unu ile yapılan poğaçalar, kıvamlı ve lezzetli olur. Hem sağlıklı hem de hafif bir atıştırmalık arayanlar için ideal bir seçenek sunar.
%100 Tam Çiğ Karabuğday Unundan Ekmeklik Un Saklama Koşulları
Ekmeklik çiğ karabuğday unumuzda katkı maddesi ve koruyucu bulunmadığı için, serin ve kuru bir yerde, ağzı kapalı şekilde saklanmalıdır. Uygun saklama koşulları sağlanmazsa, unun içinde kelebeklenme gibi istenmeyen durumlar oluşabilir. Taze ve sağlıklı kalabilmesi için doğru koşullarda muhafaza edilmesi önemlidir.
%100 Tam Çiğ Karabuğday Unundan Ekmeklik Un Gönderimi
Siparişiniz özenle hazırlanır. Pazartesi – Cumartesi günleri arasında saat 12:00’a kadar işleme alınan siparişler aynı gün kargolanır. 1-3 iş günü içerisinde teslimat yapılmaktadır. Kargo süreçleriyle ilgili herhangi bir aksaklık yaşanmaması için, iletişim bilgilerinizin doğru olduğundan emin olun.
Ekmeklik çiğ karabuğday unu alanlar şu ürünleri de aldı.
Çiğ Karabuğday Unu – Glutesiz İnstant Kuru Hamur Mayası
Tariflerden ve kampanyalardan haberdar olmak için bizi İnstagramdan da takip edin. Tıkla takip et.
Ekmek Tarifi:
MALZEMELER
500 gr. Ekmeklik Karabuğday unu
500 gr. Su
10 gr. Tuz
10 gr. Maya
20 gr. Karnıyarık Otu Tozu
30 gr. Yağ
YAPILIŞI
Malzemeleri karıştırıp, 30 dakika mayalandırın.
Isınmış fırında 180 derecede
60 dakika pişirin.
| Besin Değerleri (g) | 100 gr |
| Enerji kcal | 338,1 |
| Toplam yağ | 2,8 |
| Karbonhidrat | 71,8 |
| Şeker | 0,1 |
| Protein | 13,3 |
| Tuz | 0,05 |
| Menşei | TÜRKİYE |
| Ağırlık | 2 kg |
|---|
Glutensiz %100 Tam Çiğ Karabuğday Unundan Ekmeklik Un 2 Kg için 24 değerlendirme
| 5 yıldız | 91 | 91% |
| 4 yıldız | 8 | 8% |
| 3 yıldız | 0% | |
| 2 yıldız | 0% | |
| 1 yıldız | 0% |
Değerlendirme yazabilmek için oturum açmalısınız.
Soru ve cevap
Glutensiz %100 Tam Çiğ Karabuğday Unundan Ekmeklik Un 2 Kg

kareondokuz –
Doyurucu olarak çok iyi fakat normal kullandığımız unlardaki çekip uzatma ve yapışkanlık beklemeyin. Glutene intoleransım olduğu için satın aldım. Glutenli unu bıraktım bırakalı baş ağrım tamamen geçti. Boynumu sağa sola çeviremiyordum. Boyun ağrımın yüzde sekseni geçti. Normal unlu gıdaları bırakalı 2 ay oldu. Çiğ karabuğdayın ekmeklik unundan yapılan ekmeğin tadı biraz acı. Mısır unu veya pirinç unu katmanızı tavsiye derim fakat doyurucu diyebilirim. Ben yapıyorum. Kek kıvamında oluyor. Bittikçe kısmet olursa buradan alırım. Çiğ karabuğdayın ekmeklik ununu almamın sebebi, crohn hastalığı, ankilozan spondilit ve fmf hastalığımın olması. Doktor Ümit Aktaş’ın videosunu dinledikten sonra normal unu bırakmaya karar verdim. Bu unun yapımında emeği geçen herkese teşekkür ederim.
jaleucar00@gmail.com –
İlk defa güzel bir ekmek yapabildim.teşekkürler gerçekten.poğaça tarifi bekliyorum:)
Yeşim Dedeoğlu –
Güvenerek kullanıyorum
Anonim –
Esra Batum –
Serpil Aslıhak –
Hatice özlem tipi –
tuğba gül –
Esra Batum –
Yıldız Süren –
Sema ÖGE –
Yemesi güzel. Rahatsız etmedi.
Mustafa Naci Ergüven –
Ali Tavukçu –
HARİKA ALPÖZGEN –
SONAY DEĞİRMENCİ –
Anonim –
Paketleme çok iyi ama ekmek yaparken az kabarıyor.
Tam Tarım –
Değerli geri dönüşünüz için teşekkür ederiz efendim 🙂
Murat Yazgan –
Sevgi Üntürk –
Ekmeğimi uzun süredir bu undan yapıyorum. Son derece memnunum.
Tam Tarım –
Merhaba efendim, değerli geri dönüşünüz için teşekkür ederiz 🙂
Telim Pekcan –
Anonim –
Hacı Mehmet Karaman –
Lütfiye Çeti –
Semiha Dizdar –
Seda Özmetin –