Çiğ Karabuğdayın tesisimizde özel bir izlenim sürecinden geçerek çiğ karabuğday unumuza belirli miktarda kepekli çiğ karabuğday ekleyerek ortaya harika sonuç çıkardık.Katkı maddesi ve koruyucu kesinlikle içermez. Diyetleriniz için uygun ev ekmeğini hazırlayabilmenize imkan tanırken, sağlıklı beslenme alışkanlıklarınız destekler.
Ekmek Tarifi:
MALZEMELER
500 gr. Ekmeklik Karabuğday unu
500 gr. Su
10 gr. Tuz
10 gr. Şeker
10 gr. Maya
20 gr. Karnıyarık Otu Tozu
30 gr. Yağ
YAPILIŞI
Malzemeleri karıştırıp, 30 dakika mayalandırın.
Isınmış fırında 175 derecede
60 dakika pişirin.
Evlerinizde lezzetli ve pankek, pasta, börek, ekmek tarifleri hazırlayarak, sağlıklı beslenme koşullarınız sağlarken, vücudunuz için gerekli olan vitamin ve mineralleri karşılayabilirsiniz.
Besin Değerleri (g) | 100 gr |
Enerji kcal | 338,1 |
Toplam yağ | 2,8 |
Karbonhidrat | 71,8 |
Şeker | 0,1 |
Protein | 13,3 |
Tuz | 0,05 |
Menşei | TÜRKİYE |
kareondokuz –
Doyurucu olarak çok iyi fakat normal kullandığımız unlardaki çekip uzatma ve yapışkanlık beklemeyin. Glutene intoleransım olduğu için satın aldım. Glutenli unu bıraktım bırakalı baş ağrım tamamen geçti. Boynumu sağa sola çeviremiyordum. Boyun ağrımın yüzde sekseni geçti. Normal unlu gıdaları bırakalı 2 ay oldu. Çiğ karabuğdayın ekmeklik unundan yapılan ekmeğin tadı biraz acı. Mısır unu veya pirinç unu katmanızı tavsiye derim fakat doyurucu diyebilirim. Ben yapıyorum. Kek kıvamında oluyor. Bittikçe kısmet olursa buradan alırım. Çiğ karabuğdayın ekmeklik ununu almamın sebebi, crohn hastalığı, ankilozan spondilit ve fmf hastalığımın olması. Doktor Ümit Aktaş’ın videosunu dinledikten sonra normal unu bırakmaya karar verdim. Bu unun yapımında emeği geçen herkese teşekkür ederim.
jaleucar00@gmail.com –
İlk defa güzel bir ekmek yapabildim.teşekkürler gerçekten.poğaça tarifi bekliyorum:)