GLUTENSİZ KARABUĞDAY EKMEĞİ

GLUTENSİZ KARABUĞDAY EKMEĞİ

Ekmeklik çiğ karabuğday unu ile karabuğday ekmeği yapıyoruz
Pişirme Süresi 1 saat
hamur mayalandırma 1 saat
Kategori Ekmek Tarifleri
Porsiyon 4 kişi

Malzemeler
  

  • 500 gr ekmeklik un
  • 500 ml ılık su
  • 1 paket glutensiz maya
  • 10 gr dut kurusu
  • 10 gr psyllium (karnıyarık otu tozu)
  • 30 ml zeytinyağı
  • 10 gr tuz
  • 1 avuç iri kıyılmış ceviz içi isteğe bağlı
  • 1/2 çb ayçekirdeği isteğe bağlı
  • 1/2 çb kabak çekirdeği isteğe bağlı

Talimatlar
 

  • 1-Kuru malzemeleri eleyerek bir kaba alın harmanlayın.
    2-Karıştırma kabına suyu ve zeytinyağı koyun mayayı ilave edip karıştırın. Ardından tüm kuru malzemeyi ekleyin.
    3-Güzelce yoğurup şekil verin ve yağlı kağıt serdiğiniz pişirceğiniz kalıba alın 1 saat mayalandırın.
    4-Son olarak üzerini çizin ve ay çekirdekleri ile süsleyin.
    5-Önceden 200° ısıttığınız ve bir kap içinde su koyduğunuz fırında 1 saat pişirin.
    6-Pişen ekmeğinizi tel üzerinde dinlendirip afiyetle tüketin.
    Afiyet olsun 🙂

Notlar

@hidosilkermutfakta bu güzel tarif için müşterimize teşekkür ederiz 🙂

Bir yanıt yazın