Badem Unu Nedir
Badem unu; öğütülmüş bademlerden yapılır. Un alternatifi olarak kuruyemiş ve badem yemek istemeyen tüketicilerimize yüksek yağ oranı ile büyük kolaylık sağlamaktadır. Böylece kuruyemişlerin faydalarından maksimum düzeyde faydalanmayı hedeflediğimiz ürünümüz, muadillerinden farklı olarak yağı alınmamış ve yakarak kavrulmamış yerli bir üründür.
Neden Badem Unu
Bademler doğal olarak glütensizdir ama bazı ürünler glütenle kombine olabilir. Fakat ürünlerimiz arasında yer alan Badem Unumuz, katkı maddesi ve gluten içermeyen bir üründür. Yerli üretimi olan Badem Unu sadece verimli topraklarda yetişen bademlerimizden oluşmuştur. Özellikle sağlıklı yaşam konusunda yüksek bilinçli aileler ve bireylere hitap eden ürünümüz Türkiye standartlarına uygun olarak karşınızdadır.
Badem Unu Nasıl Üretilir
Bademlerimiz toplanarak önce kabuk kırma işleminden geçirilir, daha sonra zarları ayrılır ve bütün olarak öğütülerek elde edilir. Yağ içeriği yüksek bir ürün olarak karşımıza çıkar ve özellikle bu özelliğini kaybetmemesi için ısı ve öğütme (yağını dışarı atmasına neden olur) asgari düzeyde kontrollü olarak tutulur.
Badem Unu Nasıl Kullanılır
Badem unu buğday içermemesi hem de glütensiz olması bakımından çölyak hastaları gibi buğday veya glütene hassas olan kişiler için mükemmel bir alternatiftir. Badem unu karbonhidrat bakımından düşük ancak sağlıklı lif ve yağ bakımından oldukça yüksektir. Bundan dolayı diyet yapanların mutfaklarında eksik etmek istemeyecekleri un çeşitlerinden biridir. Değerli mineraller içerdiğinden sağlık açısından oldukça faydalıdır.
Kullanımı ise çok basit;
- Glutensiz kek ve Pasta yapımında
- Hamur işlerinde
- Bisküvi ve kurabiye yaparak
- Bar ve sağlıklı atıştırmalıklar yaparak
Badem Unu Kimler Kullanabilir
- Buğdaya alerjisi olanlar
- Çölyaksız gluten duyarlılığı olan kişiler
- Çölyak Hastaları
- FODMAP duyarlılığı olan kişiler
- Irritabl bağırsak sendromu olan kişiler
- Ketojenik diyet yapanlar
- Paleo diyet yapanlar
- Veganlar
- Vejeteryanlar
- Helal gıda tüketicileri
- Kosher gıda tüketicileri
Badem Unu ile Neler Yapılabilir
Sağlıklı beslenme ve yaşam günümüzde önemli bir yer almaktadır. İnsanlar yediklerinin sağlıklı ve doğal olmasına dikkat etmektedir. Badem unu sağlıklı lif ve yağ içerdiğinden buğday ununa kıyasla daha zengin içeriklidir.Ancak Böylesi sağlıklı bir gıdayı şeker ve bolca yağ ile kalori deposu haline dönüştürmek yerine bademi daha doğru şekilde tüketmek kıymetli. Örneğin badem alerjisi olmayan çocuğunuza badem unundan pekmezli ya da ballı atıştırmalıklar hazırlayabilirsiniz. Kahvaltı için yoğurdunuza bir miktar badem unu ile lezzet katabilirsiniz. Hamur işlerinden, tatlılardan vazgeçemiyorsanız da bunlara normal un yerine badem unu kullanmanız sizin ve sevdikleriniz yararına olacaktır.
Badem Unu Nasıl Saklanmalı
Ekonomik Paket Badem Unumuz, hiçbir zirai ilaç ve katkı maddesi içermediğinden güven rahatlığıyla kullanabilirsiniz. Bu noktada ürünlerimizi sürekli olarak soğuk havada ve steril bir şekilde muhafaza ediyoruz. Sizden de ürünü sıkıca kapatılmış cam bir kap içerisine mümkünse buzdolabınızda, değilse kuru ve ışık görmeyen ortamda muhafaza etmenizi tavsiye ediyoruz. Ancak bilinmelidir ki paketlerimiz ısı, ışık yalıtımlı özel paketlerdir. Amacımız ürünümüzden en iyi şekilde faydalanmanızdır.
Besin Değerleri (g) | 100 gr | %brd %rda |
Enerji kcal | 629 | 31,45 |
Toplam yağ | 54,53 | 77,9 |
Doymuş yağ | 2,5 | 12,5 |
Karbonhidrat | 13 | 5 |
Şeker | 1,7 | 1,89 |
Protein | 23,63 | 47,26 |
Lif | 2,47 | 9,88 |
Tuz | 0,1 | 1,67 |
Menşei | TÜRKİYE |
Değerlendirmeler
Henüz değerlendirme yapılmadı.